Szakmai nap a bükkábrányi óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2016. február 29. hétfő, 14:32
alt
"A környező világ tevékeny megismerése óvodánk nagycsoportjában" címmel rendeztek szakmai napot a Bükkábrányi Napsugár Óvodában február 22-én.
A résztvevők azon óvodák óvodapedagógusai voltak, akik a bükkábrányi intézmény innovációját megvásárolták és mindennapjaikban is beépítik nevelő munkájukba. A rendezvényre meghívást  kaptak a környező települések óvodapedagógusai is.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A szakmai napra a bükkábrányi óvoda két kisfilmet is készített, melyben a környező világ tevékeny megismerésének legfontosabb céljait domborították ki. Igyekeztek megmutatni, hogy hogyan, milyen eszközökkel, milyen módszerekkel fejlesztik a gyermekeket és építik be mindennapjaikba innovációjukat.
Az első kisfilmben valamennyi óvodai csoport szerepelt, ez alapján a vendégek bepillantást nyerhettek a napi pedagógiai munkába.
A második kisfilmben a nagycsoportos gyermekek nevelését ismerhették meg, hiszen az intézményi "jó gyakorlat" itt domborodik ki igazán.
Az óvodapedagógusok évről évre igyekeznek bővíteni a gyerekek számára a világról szerzett tapasztalatokat. A változatos helyszíneken történő tapasztalatszerzés, a témához kapcsolódó további ismeretek feldolgozása, mélyítése mind-mind olyan lehetőség a gyermekek számára, amely szinte észrevétlenül alakítja környezetükhöz való viszonyukat. 

 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com