Ülésezett Mezőnyárád képviselő-testülete
Írta: Eleven Televízió   
2016. február 19. péntek, 14:34
alt
Ülésezett Mezőnyárád Község képviselő-testülete február 15-én hétfőn, délután 16 órától. Ez alkalommal összesen 3 napirendi pont témáit vitatták meg egymással. Miután Bárdos József Szabolcs polgármester úr köszöntötte a megjelent képviselőket, ismertette a 3 napirendi pontot, amelyet a testület tagjai egyhangúan elfogadtak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pont Mezőnyárád Község Önkormányzat képviselő-testületének 2016. évi költségvetésének elfogadása volt. A polgármester elmondta, hogy az előző testületi ülésen már tárgyaltak a témában. A szükséges módosításokat elvégezve a Képviselő-testület az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének
 
a. költségvetési bevételi főösszegét (finanszírozási bevételek nélkül) 173.180.000 Ft-ban
b. költségvetési kiadási főösszegét (finanszírozási kiadások nélkül) 175.454.000 Ft-ban
c. finanszírozási bevételek főösszegét 62.034.000 Ft-ban
d. finanszírozási kiadások főösszegét 59.760.000 Ft-ban
e. bevételi főösszegét 235.214.000 Ft-ban
f. kiadási főösszegét 235.214.000 Ft-ban
 
állapította meg egyhangúan.
 
A 2. napirendi pont Mezőnyárád Község Önkormányzat vagyonrendeletének módosítása volt. A polgármester elmondta, hogy a rendelet mellékleteinek módosítására is szükség van, mert a régi patakmeder területe - aminek eladásáról korábban már tárgyaltak - most eladásra került. Ezért ezt a területet ki kell vezetni az Önkormányzat törzsvagyonából. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 3. időszerű feladatok napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként Bárdos József Szabolcs polgármester invitálta a képviselőket, illetve a település lakosságát a február 19-én délután 14 órától tartandó tájékoztató fórumra, ahol az egri érsek lesz jelen, és tájékoztatást fog adni arról, hogy amennyiben az egyház átvenné az iskola üzemeltetését, az hogyan, milyen módon működne.
 
Másodikként a polgármester az iskola kistornatermének kifestéséről tájékoztatta a képviselőket, amelynek munkálatai az elmúlt napokban zajlottak le.
 
Illetve arról is szó esett, hogy tavasszal, várhatóan március környékén lesz lomtalanítás a településen a szokott módon. A pontos időpont még nem született meg.
 
Mivel más téma nem merült fel, a polgármester bezárta az ülést.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com