Testületi ülést tartottak Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2016. január 07. csütörtök, 09:54
alt
Ülésezett Mezőkeresztes Város Önkormányzatának képviselő-testülete december 18-án délután 13 órától, a hivatal házasságkötő termében. Ez alkalommal 9 napirendi pont került megtárgyalásra, illetve döntést is hoztak ezekkel kapcsolatosan. Elsőként Majoros János polgármester ismertette a napirendi pontokat, illetve az ezeket érintő változásokat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pont a Mezőkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális célú tűzifa-támogatásról szóló 18/2015.(X.30.) önkormányzati rendelet módosítása volt. Az Ügyrendi Bizottság tárgyalta a kérdést és elfogadásra javasolta a rendelet módosítást. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 2. napirendi pont az Önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletének módosítása volt. Ebben a pontban arról esett szó, hogy szükségessé vált a régi szennyvízmű vagyoni besorolásának módosítása. Az új rendelet a korlátozottan forgalomképes vagyonelem minősítésből a szennyvízművet az önkormányzat üzleti vagyonelemei közé sorolná át. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 3. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatát fogadták el egyhangúan a testület tagjai.
 
A 4. napirendi pont Mezőkeresztes Város Településrendezési Terv módosításának megtárgyalása volt. Az állattartó telep átalakítása miatt volt szükség a módosításra. Ezt a testület tagjai egyhangú igennel fogadták el.
 
Az 5. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2016. évi belső ellenőrzési tervét fogadták el egyhangúan a testület tagjai.
 
A 6. napirendi pont Tahy Olga Városi Könyvtár új Szervezeti és Működési Szabályzatát fogadta el a testület.
 
A 7. napirendi pontban Tóth Ábel jegyző úr ismertette a Tahy Olga Városi Könyvtár Alapító Okiratának tartalmát, amelyet egyhangú igennel fogadtak el a képviselők.
 
A 8. napirendi pont a kéményseprő ipari közszolgáltatás fenntartásáról szóló tájékoztató volt. A jegyző elmondta, hogy a Kormány állami kézbe fogja venni a kéményseprő ipari tevékenységet. Ebből kifolyólag az eddig érvényben lévő szerződés az önkormányzattal megszűnik 2016. július 30-tól. A kéményseprő szolgáltatás feladatainak ellátása pedig a katasztrófavédelemhez fog tartozni. A testület tagjai egyhangú igennel szavazták meg a szerződés felbontását és az új szerződés megkötését a katasztrófavédelemmel.
 
A 9. Egyebek napi rendi pontban Páricsi László tájékoztatója hangzott el az idén alakult Mezőkeresztesi Helyi Értéktár Bizottság eddig munkájáról. A bizottság ez év nyarán alakult és az alapító ülést követően azonnal megkezdték a helyi értékek felkutatását, felmérését.
 
A továbbiakban a testület zárt ülésen tanácskozott tovább.
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com