Luca-Nap a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2015. december 17. csütörtök, 19:20
alt
2015. december 12-én szombaton, a hagyományokhoz híven Luca-napot tartottak a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. A programok reggel 8 órától kezdődtek először egy Luca napi népszokásokról szóló filmet nézhettek meg a gyerekek az iskola aulájában.  Ezt követően a napi program az alsó és felső tagozatos tanulóknak külön folytatódott. A felsősök Luca futáson vehettek rész, amely a Baboskertből indult és a falu főterén ért véget. Útjuk során játékos feladatokat oldhattak meg a gyerekek. A távot és a feladványokat mindenki ügyesen teljesítette, illetve elvégezte.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 A délelőtt további részében az alsósok hóemberes dobozt és rénszarvasos ajándékot készíthettek papírból, illetve Luca-búzát ültethettek és filmvetítés is várta őket. A felsősök gofrit süthettek, madáretetőt készíthettek és társasjátékoztak Luca-napi feladványokkal. Közben a tornateremben zajlott a Luca-Kupa, melynek keretein belül került sor a lány futball és kézilabda mérkőzésekre. Idén Mezőnagymihály, Kisgyőr, Bükkábrány és Mezőkeresztes csapatai mérték össze tudásukat.
 
A délután folyamán még volt bolhapiac is, ahol a kicsik, a megunt játékaikkal kereskedhettek egymás között. A nap zárásaként a tornateremben sorversenyt tartottak, ahol külön az alsó és felső tagozatosoknak különböző feladatokat kellett végrehajtaniuk.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com