Köztünk élnek - Pengék mestere: Cseh Zsolt késkészítő (2014.)
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 30. hétfő, 10:59
Késeket, ha nem is a ma ismert, igazán kemény acélból készült darabokat, már ősidők óta használ az emberiség. A kezdetek kezdetén csontból, kőből majd bronzból és vasból előállított eszközöket mára már felváltották a nemesacélból készülő darabok.
Ennek az anyagnak a megmunkálásához, különösen pedig egy igazán tartós használati cikk elkészítéséhez óriási szakértelemre és nem kisebb tapasztalatra, ügyességre van szükség.
A Harsányban élő Cseh Zsoltnál egyikben sincs hiány. Évtizedek óta űzi e különleges mesterséget, elkészült munkái pedig önmagukért beszélnek úgy a mutatósság, mint a minőség terén. Bármennyire is hasonlítson egymásra két kés, bármennyire is azonos legyen a felhasználási terület, mégsincs belőlük két teljesen egyforma. Ugyanakkor természetesen az igények is alakítják egy-egy darabnak a formáját és egyéb paramétereit.
Ismerkedjünk meg most néhány különleges darabbal és kövessük végig milyen munkafázisokon megy keresztül egy darab acél, amelyet használója már minőségi szerszámként vehet a kezébe.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com