Köztünk élnek - Kiss György galambász (2012.)
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 30. hétfő, 09:31
A Postagalamb Egyesületeknek Magyarországon közel 5500 tagja van. Ezek az emberek szeretettel, napi rendszerességgel gondoskodnak galambjaikról. Madaraikat tréningeztetik, hogy azok április és szeptember között részt tudjanak venni a legkülönbözőbb versenyeken.
Ezeknek az embereknek az egyike a Mezőnyárádon élő Kiss Gyuri bácsi, aki már gyermekkorában szerelmese lett a galambászásnak, majd később már nem csak a hobbi szintjén, hanem egyesületi tagként, tenyésztőként és sikeres versenyzőként is megmaradt a madarak szeretete mellett. Szinte elképesztő, hogy egy-egy jól teljesítő galamb milyen eredményekre képes. A bőven ezer kilométer feletti távokat is könnyedén győzik le ezek az madarak. Ugyanakkor az út során számtalan megpróbáltatással kell szembenézniük. Azt pedig, hogy Gyuri bácsi milyen sikeres tenyésztő és versenyző, mi sem bizonyítja jobban, mint az a megszámlálhatatlan kupa, melyet az elmúlt évek során a galambjai nyertek.
Mindezek után pedig, ha valaki azt hinné, hogy a galambász stopperrel a kezében áll a röpnyílás előtt és alig várja, hogy megnyomhassa az óra gombját, az téved. A modern technika ebben a sportágban is kínál új lehetőségeket. Ezekről és a galamb tenyésztés műhelytitkairól is szólunk majd műsorunkban.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!