"Út és esély" - újabb uniós projekt az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskolában és Óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2015. augusztus 01. szombat, 11:12
alt

Mintegy 39.966.030 Ft-os uniós támogatással valósul meg az a projekt, melynek keretében köznevelési intézmények igényelhettek 100 %-os vissza  nem térítendő  támogatást a projektben résztvevő tanulók  és pedagógusok képzésére, valamint taneszközök, sportszerek, oktatási eszközök, digitális tananyagok beszerzésére.

A projekt 2015.április 1. és október 31. között valósul meg az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda keretein belül. A szorgalmi időszak alatti programelemek a tanulók számára 6 telephelyen zajlanak havi rendszerességgel. Kiemelt célja a projektnek, hogy minél jobban segítse a digitális tartalmak és taneszközök használatának elmélyítését a résztvevők számára. Ez a programelem segít tájékozódni az internet legális és illegális oldali között történő különbségtevésre, felkészít az alkalmazások jogszerű használatára. A program keretén belül lehetőség van a szakmai munkát segítő taneszközök, sportszerek, oktatási eszközök, digitális tananyagok beszerzésére is.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Minden, a programban résztvevő telephelyen egészségnap szervezésére is sor kerül, melynek során gasztronómiai bemutató, életviteli tanácsadás, egészségügyi mérések is várják a résztvevőket. Ugyancsak e projekt részeként vállalkozói és életpálya-építési tanácsadásra is számíthatnak a 6 megvalósítási helyszínen. Része a programnak a harmonikus családi éltre nevelést támogató szemléletformáló tréning is.

A projektben résztvevő pedagógusok részére akkreditált képzőművészeti, drámapedagógiai szakmai és módszertani képzések valósulnak meg a szorgalmi időszak keretén belül. A cél a tanárok alkalmazkodási és innováció-ösztönző kapacitásának fejlesztése.

Szerves részét képezi a projektnek a Kreatív-ÖKO nyári táborozás. Két képzőművészeti és egy drámás tematikájú szaktábor ad lehetőséget arra, hogy a résztvevő tanulók megismerjék a természet közeliség élményét, az ember és természet kapcsolatát. Mindezt sajátos tantárgyi eszközök és ismert művészeti alkotások segítségével sajátíthatják el tábori körülmények között. Ezt kiegészítendő, látogatást tesznek hagyományosan gazdálkodó családoknál és egy ÖKO faluba is. A cél a természetben gyökerező kultúra megjelenési formáinak érzékeltetése, játékos megismerése, szem előtt tartva a természettudatos ÖKO gondolkodás alapjait.

A projekt megvalósításának befejezési dátuma 2015 október 31. Az "Út és esély" című, TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0190 azonosító számú pályázat által az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 39.966.030 Ft  Európai Uniós támogatást kap a projekt megvalósításához, mely a költségek 100 %-át fedezi.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com