Testületi ülést rendeztek Bükkábrányban október 21-én
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 22. csütörtök, 16:31

Testületi ülést rendeztek Bükkábrányban október 21-én. A képviselők összesen 6 napirendi pontot vitattak meg.
Elsőként az önkormányzat 2015.évi költségvetésének módosítását fogadták el a képviselők egyhangúlag, majd a 2.napirendben - szintén - egyhangúlag megszavazták az önkormányzat Településrendezési Tervének módosítását. Mindkét módosítás technikai jellegű volt, előbbit az évközbeni bevételi és kiadási összegek tényleges megvalósulása indokolta, a településrendezési terv esetében a - nem művelt - bányaterületen biztosítják a területhasználatot a már meglévő telephelyek esetleges fejlesztése, és újonnan betelepülő vállalkozások részére.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 3.napirendi pontban az önkormányzatok számára előírt, a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatási feladatok ellátásának felülvizsgálatával kapcsolatos előterjesztést fogadták el ugyancsak egyhangú igennel, a felülvizsgálat megtörtént, a 2016.január 1-től életbe lépő szabályozás figyelembevételével. A gyakorlatban ez nem jelent változást, továbbra is a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat végzi el ezeket a feladatokat.
A 4. napirendben egy együttműködési megállapodás megkötését szavazták meg egyhangú igennel a képviselők a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesülettel. Ezt elsősorban egy pályázati lehetőség indokolta, melynek feltétele egy ilyen megállapodás megkötése.
Az 5.napirendben a szociális célú tűzifa támogatásról szóló rendeletet fogadták el a képviselők egyhangú igennel. Az idén 65 m3-nyi tűzifát és 2000 mázsa szenet osztanak ki. Részleteket az október utolsó hetében megjelenő Ábrányi Krónikában elhelyezett betétlapon olvashatnak majd, egyúttal ott találják majd a leadandó formanyomtatványt.
A 6.napirendben, az indítványok, javaslatok között Szalai Szabolcs polgármester szót ejtett az Ábrányi Őszről, amely a visszajelzések alapján jól sikerült.
A következő hetek, hónapok az újabb Európai Uniós pályázati ciklusról szólnak majd, az önkormányzat több pályázatot készít elő és ad be még az idei évben - hangzott el az ülésen. A támogatást elnyerő pályázatok esetében várhatóan a jövő év 2.felében, illetve 2017-ben várható, hogy elindulnak a fejlesztések.
Arról, hogy milyen pályázatokról van szó, szintén az október utolsó hetében megjelenő Ábrányi Krónikában olvasható polgármesteri interjúból tájékozódhatnak.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com