Ollóval támadt a mentősöknek segítő rendőrökre
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 15. csütörtök, 10:57
alt
A Miskolci Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal az 52 éves nővel szemben, aki 2015. szeptember 29-én kora este, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt mezőkövesdi lakásán. A nőt az Országos Mentőszolgálat munkatársai orvosi beutaló alapján akarták a lakásáról kórházi pszichiátriai osztályra szállítani, azonban ő megtagadta az együttműködést, az erre vonatkozó kérés ellenére nem volt hajlandó a lakásból kimenni.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Miután a mentősök rendőri segítséget kértek, a helyszínre érkeztek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei, akik a nőt a lakás egyik szobájában egy fotelban ülve, láthatóan zavart, ittas állapotban találták. A két intézkedő rendőr felszólította a nőt, hogy működjön együtt a mentősökkel és önként üljön be a mentőautóba. A nő azonban erre nem volt hajlandó közölte, hogy nem megy sehová, vizsgálják meg otthon ha akarják, majd hirtelen felugrott a fotelból, mindkét kezében egy-egy ollót tartva, amelyekkel az egyik rendőr irányába szúró, a kollégája felé pedig kaszáló mozdulatot tett. A támadást szerencsére mindkét rendőrnek sikerült elhárítania, így nem sérültek meg, a nőt testi kényszer alkalmazásával földre vitték, megbilincselték, majd a mentősök rendőri kísérettel kórházba szállították.
 
Az ügyészségi nyomozás a történteket röviddel követően elvégzett halaszthatatlan nyomozási cselekmények eredményének értékelésével és a tanúkihallgatásokkal folytatódik. A nő egészségügyi állapotára tekintettel szabadlábon védekezhet, elkövetéskori elmeállapotának tisztázása a nyomozás feladata.

dr. Miskolci László
főügyész
 
(a cikkben szereplő kép illusztráció)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com