Országos Könyvtári Napok Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 13. kedd, 16:50
alt
Idén Mezőkeresztes is csatlkaozott az október 5-e és 11-e között megrendezésre került Országos Könyvtári Napok programsorozatához. A mezőkeresztesi Tahy Olga Városi Könyvtárban egész héten helyi lakosok által készített alkotásokból nyílt kiállítás várta az érdeklődőket. A programok kedden kezdődtek, az állatok világnapja alkalmából tartottak mese délutánt gyerekeknek.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Csütörtökön Mezőkeresztes és értékei címmel rendhagyó ülést tartott a Területi Értéktári Bizottság, amelyen a helyi értékeket mutatták be. A programot Nagy Józsefné szavalata nyitotta meg.
 
Pénteken ismét a gyermekeké volt a főszerep, Miklósi Anna irónő látogatott el a könyvtárba egy író-olvasó találkozó keretében, illetve hozta magával Barátfülek című könyvét, amely 2000-ben jelent meg. Ez alkalommal azonban a könyv 2015-ös második kiadásával ismerkedhettek meg a gyerekek illetve hallgathattak meg belőle részleteket. A délelőtt a továbbiakban játékos beszélgetéssel és énekléssel telt, amelyet a gyerekek nagyon élveztek.
 
Bódizs Nóra, az intézmény vezetője elmondta, hogy a programokon megközelítőleg 200-300-an vettek részt. Igaz, még ennél is több érdeklődőre számítottak, de így is népszerűnek bizonyultak a meghírdetett programok.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com