Hivatalosan is átadták a kívűl megújult ovit Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 12. hétfő, 13:18

Mint arról augusztus elején beszámoltunk, a mezőnyárádi óvoda teljes külső falfelületére, azaz mintegy 300 m2-nyi homlokzat illetve a lábazat szigetelésére került sor július második felében. Az önkormányzat egy festékgyártó cég által kínált pályázati lehetőséggel élt még 2014 folyamán: a cég vállalta, hogy 10 kiválasztott óvoda hőszigeteléséhez a szükséges nyersanyagot és a kivitelező munkadíját is átvállalja 300 m2-ig. A cég profiljába illeszkedően persze a homlokzati festéshez szükséges anyagot is biztosították.
A mezőnyárádi intézmény kiválasztásra került, megkapták a támogatást, majd a kivitelezővel is szerződést kötött a cég. Mindezek után az óvodai szünet idejére időzítve elvégezték a munkálatokat. A felújítás költsége összességében mintegy 4-5 millió forint közötti összegre volt tehető, ám ennek szinte a teljes egészét a támogatást nyújtó cég fizette.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Az önkormányzat számára minimális az az összeg, amit a szigetelés miatti átalakítás kapcsán hozzá kellett tenni, például új párkányokat volt szükséges elhelyezni az ablakoknál a nagyobb falvastagság miatt.
Október 9-én ünnepélyes átadót tartottak az intézmény előtt, amelyen részt vettek a pályázati lehetőséget biztosító cég vezetői, munkatársai is. A vendégeket Bárdos Szabolcs polgármester köszöntötte, majd ismertette a felújítással kapcsolatos tudnivalókat. Tóth Sándorné óvodavezető elmondta, hogy egy éve még nem remélték, hogy az elkészített pályázatukat elfogadják és támogatják.
Végül Miavecz István, a támogatást nyújtó Trilak Festékgyártó Kft. ügyvezetője szólt a jelenlévőkhöz, aki elmondta, hogy példáértékű volt az együttműködés a cég és a mezőnyárádi kivitelezésben érintettek, az óvoda, az önkormányzat és a kivitelező között.
Befejezésként az óvodások mutattak be egy kis műsort a vendégeknek.

 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com