Nyárádi Lovasnapok immár 12 éve
Írta: Eleven Televízió   
2015. szeptember 09. szerda, 07:13
Mezőnyárádon immár 12. éve rendezik meg a Lovasnapokat. Az idei évben a rendezvény egy napos volt, szeptember 6-án reggel 9 órától kezdődtek a programok.
Ezúttal 7 versenyszámot láthattunk. Elsőként a B/0 nyitott versenyszámban álltak rajthoz a versenyzők, összesen 24-en. Végül Oravecz Anna végzett az első helyen Tusi nyergében.
A 80-90 cm-es akadályok a B/1A stílusversenyben már 100 cm-re emelkedtek, itt összesen 16 nevezés érkezett, a győztes Grenda Zsófia lett Rokszett nyergében.
A legnépesebb a B1C nyitott versenyszám mezőnye volt, itt összesen 38 rajtot láthattunk. Végül Orosz Daniella Szahara nyergében lett a szám első helyezettje.
A következő kategóriában, a B/2 ifjúsági versenyszámban 9 nevezés érkezett itt Kiss Nikoletta lett holtversenyben két lovával Ráróval és Carlanddal első.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A B/2 nyitott versenyszámban összesen 22 nevezés érkezett, az akadályok magassága itt már 110 cm volt. Ebben a kategóriában is avattak bajnokot, a számot Hatvani Lajos nyerte Felhővel.
A B/3 kategóriában, ahol összesen 19-en versenyeztek, Nagy Erika Astrid nyergében bizonyult a legjobbnak.
Végül a Derbyre került sor ahol már terepakadályokkal is meg kellett birkózniuk a versenyzőknek. Itt a 10 indulóból mindenki sikeresen teljesítette a távot. A legjobb eredménye végül Majláth Csabának lett Zsákai Cassano nyergében.
A versenyszámok közben csikós bemutatót láthattak az érdeklődők, valamint pusztai ételeket slambucot és birkapörköltet kóstolhattak. A versenyről hamarosan bővebb összefoglalót is láthatnak.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com