Szent István király és új kenyér ünnepe Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. augusztus 24. hétfő, 12:45
alt
Augusztus 20-án délelőtt fél tíztől tartottak Szent István Király ünnepe alkalmából az államalapítás évfordulójáról megemlékező ünnepséget, illetve sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére is, Mezőkeresztesen a Városháza előtti téren. A rendezvényt Szabó Vivien szavalata nyitotta meg, aki Mentovics Éva: Aranybúza - mezők éke című versét adta elő.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően Hajdú Ferenc tiszteletes úr és Dr. Linczenbold Levente plébános úr szentelte és áldotta meg az Új Kenyeret, amelyet Majoros János polgármester úr vágott meg, hogy a jelenlévők részesülhessenek belőle. Az ünnepség a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub kórusának fellépésével folytatódott, akiknek előadásában közismert népdalok csendültek fel.
 
A színvonalas műsort Majoros János polgármester úr ünnepi beszéde követte, amelyben kiemelte Szent Istvánnak a magyar nép megmaradásáért kifejtett áldásos tevékenységét. Az ünnepség zárásaként mezőségi táncokat láthattak a jelenlévők a Kamara Néptánc Együttes előadásában. Ezzel a színvonalas produkcióval ért véget a rendezvény.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com