Pályázati támogatásból hőszigetelték a mezőnyárádi óvodát
Írta: Eleven Televízió   
2015. augusztus 03. hétfő, 19:04

A mezőnyárádi óvoda teljes külső falfelületére, azaz mintegy 300 m2-nyi homlokzat illetve a lábazat szigetelésére került sor az elmúlt két hétben. Az önkormányzat egy festékgyártó cég által kínált pályázati lehetőséggel élt még 2014 folyamán: a cég vállalta, hogy 10 kiválasztott óvoda hőszigeteléséhez a szükséges nyersanyagot és a kivitelező munkadíját is átvállalja 300 m2-ig. A cég profiljába illeszkedően persze a homlokzati festéshez szükséges anyagot is biztosították.
A mezőnyárádi intézmény kiválasztásra került, megkapták a támogatást, majd a kivitelezővel is szerződést kötött a cég. Mindezek után az óvodai szünet idejére időzítve elvégezték a munkálatokat: 10 cm-nyi homlokzati szigeteléssel és 5 cm-nyi lábazati szigeteléssel látták el az épületet, majd elvégezték az épület színezését. Várhatóan jelentős,
akár 15-20%-os is lehet majd a fűtési költségen keletkező megtakarítás.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A felújítás költsége összességében mintegy 4-5 millió forint közötti összegre tehető, ám ennek szinte a teljes összegét a támogatást nyújtó cég fizeti.
Az önkormányzat számára minimális az az összeg, amit a szigetelés miatti átalakítás kapcsán hozzá kell tenni, például új párkányokat kell az ablakoknál elhelyezni a nagyobb falvastagság miatt.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com