Kárpátaljai gyermekek táboroztak Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. augusztus 03. hétfő, 19:03

13 kárpátaljai magyar gyermek, három kísérővel együtt táborozott egy hétig Mezőkeresztesen július utolsó és augusztus első napjaiban. A mezőkeresztesi Karitasz vezetőjének, Vargáné Tóth Erikának ötlete alapján, néhány hetes intenzív szervezés után érkeztek meg a gyerekek.
Vitéz Bacsi József segítségével vették fel a kapcsolatot a kárpátaljai Visk városában működő Karitasszal, akik örömmel vették, hogy őket találták meg éppen. Az Ukrajnában kialakult helyzetet az egyéb híradásokból ismerhetjük, így az ide érkező gyermekek számára nagy örömet szereztek a szervezők, hiszen egy hétig számos érdekes programon vehettek részt Mezőkeresztesen és környékén: megismerhették a város nevezetességeit, ellátogattak Gelejre és Mezőnagymihályra, előbbi településen megnézték például a sajtüzemet is.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Strandolhattak Bogácson, lovagolhattak illetve közös programot is szerveztek nekik a mezőkeresztesi gyermekekkel, erre a programra látogattunk el mi is kameránkkal.
A táboroztatás szervezésében és finanszírozásában a Karitasz mellett szerepet vállalt a város önkormányzata, továbbá ők segítettek a gyerekek és kísérők szállításában is. A szállást a Szervita Nővérek Gyermekotthona segítségével oldották meg, az étkeztetésben pedig a Karitasz tagjai és a város önkormányzata is sokat segített.
A szervezők és a vendégül látott gyerekek és kísérőik is nagyon jól érezték magukat, a történetnek tehát szinte biztosan lesz folytatása, ennek első lépéseként Majoros János polgármester is a hazautazó csapattal tart, és ellátogat Viskre.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com