Élmény és hagyományőrző tábor a mezőkeresztesi IKSZT-ben
Írta: Eleven Televízió   
2015. július 25. szombat, 01:00
Mezőkeresztes Város Önkormányzata idén is lehetőséget biztosít kétszer egy hétig a gyermekek részére, Élmény és hagyományőrző táborban való részvételre. A tábor elsődleges célja a közösségépítés, a mezőkeresztesi gyerekek egymással való megismerkedésének lehetősége. A gyermekek játékosan napról-napra ismerkednek meg a környezettudatosság alapelveivel illetve a hagyományőrzéssel.
A délelőttök folyamán az iskola tánctermében táncolhattak a táborozók, majd minden nap vetélkedő és csapatjáték várt rájuk az IKSZT udvarán. Természetesen a hagyományos kézműves foglalkozás sem maradhatott ki a délutáni programok közül.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Kedden kék nap volt, az kapta a legtöbb pontot, aki a legtöbb kék színű ruhát és kiegészítőt viselte. A délután folyamán pedig a Népkertben számháborúztak.
Szerdán Lakatos József helyi fafaragó volt a tábor vendége. Érkezéséig csapatjátékokkal telt az idő Szuhánszki Mónika vezetésével, majd a fafaragás eszközeivel és technikáival ismerkedhettek meg a gyerekek. Akinek volt hozzá kedve és ügyes keze faragatott is egyszerűbb eszközökkel. Az előre elkészített alapra egyedi minták kerültek, az így elkészült medált pedig mindenki magával vihette és akár viselheti is a későbbiekben.
Csütörtökön könyvtárba látogattak, ahol megismerkedhettek a könyvek világával. A hetet egy közös felsőtárkányi kirándulás zárta .
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com