Parlagfűmentesítésre nyert támogatás a Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület
Írta: Eleven Televízió   
2015. július 16. csütörtök, 14:23
A parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek parlagfű irtására alkalmas eszközbeszerzésre 2015. január 1-jétől 2015. január 31-ig nyújthatták be pályázataikat a Földművelésügyi Minisztériumhoz. A rendelkezésre álló pályázati forrás összege 642 millió forint volt, az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 1 millió forinttól 5 millió forintig terjedt, azaz mintegy 130 egyesület pályázhatott erre a forrásra. A cél az volt, hogy olyan eszközök kerüljenek a civil szervezetek birtokába, amellyel a sok ember életét megkeserítő parlagfűtől megtisztíthatják a települések bel- és külterületét.
A Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület, mint civil szervezet is úgy döntött, hogy beadja a pályázatot, ehhez viszont még az elmúlt év végén bővíteni kellett az egyesület alapszabályában lévő tevékenységi köröket, be kellett emelni a parlagfűmentesítést. Ezt időben sikerült megtenniük, így január 31-ig sikerült beadni a pályázatot.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mintegy 4.911.000 Ft volt a beadott pályázat költségvetése, ebben elsőként egy négykerékmeghajtású Husquvarna kistraktor beszerzése szerepelt. A minél szélesebb körű kihasználhatóság érdekében az univerzális eszköz adapterekkel bővíthető, az egyesület egy fűkasza- és egy szárzúzó adapterrel egészítette ki az eszközlistát.
Ezen felül 3 db nagyteljesítményű Husquvarna fűkasza fért még bele a keretbe.
A pályázaton sikeresen szerepelt az egyesület, az eszközöket megrendelték, és heteken belül megérkeznek és munkába is állnak a településen.
Bárdos Szabolcs polgármester hozzátette, hogy a parlagfűmentesítést ezekkel az eszközökkel a külterületekre nyíló kertvégeken, közterületeken, önkormányzati földeken végzik majd el. Mindezt társadalmi munkába vállalta el az egyesület tagsága.
Az
önkormányzat ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy saját portájukon, ingatlanjaiknál gondoskodjanak a parlagfűmentesítésről. Az illetékes hatóság – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – július elsejétől ellenőriz és büntet.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com