Szép siker a közlekedési versenyeken egyéniben és a családdal
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 09. kedd, 10:10

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2015. május 19-e és 21-e között tartotta a XXIII. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét Gyulán. A megmérettetésre az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről érkeztek diákok. Összesen 40 általános iskolás tanuló vesz részt az országos döntőn.
A versenyen megyénket képviselve a bükkábrányi iskola 7. osztályos tanulója, Birinyi Gábor vett részt, a megmérettetésen a 11. helyen végzett.
Gábor a családdal együtt egy másik versenyen is részt vett, ahol szintén kitűnő eredménnyel szerepeltek, olyannyira, hogy ők képviselhetik megyénket az országos megmérettetésen.
Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idén is meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot, melynek a borsodi területi selejtezőjét 2015. május 16-án Miskolcon rendezték meg.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

A népszerű családi megmérettetés a balesetmentes és biztonságos közlekedést célozza elmélyíteni a fiatalabb generációban is a szülők példamutatását követve.
A családi csapatok a nap folyamán elméleti és gyakorlati feladatokban is összemérték felkészültségüket.
Az első három helyezést elért családok díjazásban részesültek, de közlekedés-biztonsági ajándékcsomagot mindenki kapott.

Eredmények:

I .helyezés: Birinyi család (Bükkábrány)

II. helyezés: Andrássy család (Sárospatak)
III. helyezés: Thomán család (Mezőkövesd)

Az országos döntőn a tizenhat induló család közül a legjobb helyezést elért család képviselheti majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a 2015. június 21-én Mogyoródon, a Hungaroringen megrendezésre kerülő országos döntőn.
Az országos vetélkedő fődíja egy Skoda Fabia Combi típusú személygépkocsi lesz.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com