Madarak és fák napja a mezőkeresztesi óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 04. csütörtök, 18:18
Május 28-án a Madarak és fák napja alkalmából változatos programokon bővíthették tudásukat a mezőkeresztesi Harmatcsepp Napköziotthonos Óvoda nebulói a délelőtt folyamán.
Tíz órakor négy óvónéni előadásában Az öreg körtefa című bábjátékot nézhették meg a gyerekek a Süni csoport csoporttermében, ahol figyelemben és sikerben nem is igen volt hiány. Az előadás után a szabadban folytatódtak a játékos, ám annál több új ismeretet adó programok. Összesen négy helyszín közül lehetett választani. Ezek közül az egyiken különböző madárfajokkal, sőt madárfészekkel is ismerkedhettek az érdeklődők játékos formában.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Egy másik helyen ágakból, gallyakból szarka fészket építhettek az ügyes kezek a pedagógusok vezetése mellett. Mindeközben a bejárat előtti járdán sorra születtek a színes krétával rajzolt madár figurák, melyek között volt bagoly, búbos banka, de még a rendkívül ritka fajnak számító húsvéti tojást tojó lúdból is akadt egy példány. Akik pedig inkább a keresgéléssel egybekötött futkározást választották, azok felkutathatták az udvar legkülönbözőbb pontjain elrejtett papír tojásokat és madár figurákat, amelyek aztán megszámlálásra kerültek, kiderítve ki volt a legügyesebb tojás kereső.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com