Rendkívüli testületi ülést tartottak Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 01. hétfő, 21:20
alt
2015. május 27-én délután 17 órától tartott rendkívüli ülést Mezőkeresztes Város képviselő testülete, hogy 2 napirendi pontot tárgyaljon meg, illetve hozzon döntést ezekkel kapcsolatban. Az ülés elején Majoros János polgármester úr köszöntötte Tóth Ábel jegyzőt, aki április 27-től dolgozik Mezőkeresztes Város jegyzőjeként. Az ülés elején Tóth Ábel is szólt néhány szót, illetve köszöntötte a képviselő testület tagjait, majd rátértek a napirendi pontok tárgyalására.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az első napirendi pontban két fontos pályázatot tárgyaltak meg, amelyeknek a napokban lesz a beadási határideje. Elsőként a központi konyha felújításáról szóló pályázatról esett szó. Majoros János elmondta, hogy a beadási határidő elektronikus úton május 29, levélben pedig június 1. A pályázat keretin belül sor kerülhetne a központi konyha villamossági berendezéseinek, a konyhagépeinek, illetve a nyílászáróinak felújítására, cseréjére. Valamint a padló és a vizesblokk felújítására is lenne lehetőség, ugyanis a pályázat 95%-os támogatást biztosítana, csak 5% önerőt kellene az önkormányzatnak biztosítania. A teljes beruházás tervezett összköltsége 34 millió 847 ezer 610 Forint, ebből az 5%-os önerő 1 millió 442 ezer 381 forint. A testület tagjai egyhangúan megszavazták a pályázat benyújtását.
 
A második pályázat a belterületi utak és járdák felújításáról szólt. Ennél a pályázatnál a támogatás mértéke 85%, ezáltal egy 15%-os önerőt kellene az önkormányzatnak biztosítania. Majoros János elmondta, hogy a beadási határidő június 9-e, illetve a támogatás maximum egy 15 millió forintos összegről szól. Továbbá 3 méter széles úttest esetében egy 760 méter hosszú szakaszra biztosított csak a támogatás, 4 méter széles út esetében a megszabott úthossz arányosan csökken, illetve csak aszfaltos út felújítására lehet igénybe venni a támogatást. A polgármester úr a Béke út egy szakaszának felújítását (ahol nincs megfelelő alapja az útnak) javasolta. Ezt többen támogatták a képviselő testület tagjai közül. A beruházás tervezett összköltsége 16 millió forint. A pályázat benyújtását a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
Az egyebek napirendi pontba több dolog is beletartozott:
Elsőként arról esett szó, hogy június 15-ig kell döntést hozni arról, hogy a mezőkeresztesi iskolát továbbra is az önkormányzat fogja-e üzemeltetni, vagy átadja az üzemeltetési jogot a KLIK szervezetének. Tóth Ábel jegyző tájékoztatta a képviselő testület tagjait, hogy az intézmény dologi, fenntartási költsége 21 millió forint, illetve javasolta, hogy továbbra is az önkormányzat legyen az intézmény üzemeltetője. A képviselő testület tagjai egyhangúan megszavazták, hogy továbbra is az önkormányzat üzemeltesse az oktatási intézményt.
 
Utolsóként a június 22-ére tervezett vásárról esett szó, amelyet Mezőkeresztes Város nemrégiben átadott új vásárterén rendeznének. Majoros János elmondta, hogy a vásár megtartásához szükséges engedélyek igénylése ügyében Mezőkövesd Város jegyzője lett az illetékes személy. Azonban az engedélyek ezidáig még nem érkeztek meg. A testület tagjai azonban úgy döntöttek nincs szükség a vásár tervezett idejének módosítására.
 
A továbbiakban a testület tagjai zárt ülésen folytatták a tanácskozást.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com