A Föld Napja az óvodákban
Írta: Eleven Televízió   
2015. április 29. szerda, 08:38
A mezőkeresztesi Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre. Ennek példája az is, hogy a szülőkkel közösen a Föld Napja alkalmából április 22-én szebbé varázsolták az óvodaudvart a József Attila úti oviban.
A sziklakertek mellett a beton virágtartók is új évelő és sziklakerti növényeket kaptak. A balkonládákban ültetett muskátlik a gondos ápolás után még szebbé varázsolták a területet. De megújításra, frissítésre került a homokozókban télen megülepedett homok is.
A püspöki óvodában ezzel egy időben játékos programokat szerveztek a nebulóknak, itt is több helyszínen folytak a környezettudatos foglalkozások. Volt ahol különleges technikával plakát méretű fákat színezhettek a gyerekek. A másik csoport pedig játékos formában ismerkedhetett meg a szelektív hulladék gyűjtéssel, a hulladékok különböző típusaival. A játék után pedig úgyszólván élesben is gyakorolhatták a tanultakat az óvoda bejáratánál elhelyezett konténereknél.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ugyan ezen a napon a délutáni órákban a bükkábrányi ovisok sem unatkoztak.
Itt szintén szülői és óvónői segítséggel folyt a munka. Tisztításra, kapálásra bőven volt alkalom az intézmény előtti virágos kertekben, a felkapált földbe pedig új virágok kerültek. Mindeközben lassan a balkonládák is megteltek muskátlikkal, melyek az ovi ablakait díszítik majd egész nyáron.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com