Térségi Mesevetélkedő immár 13. alkalommal
Írta: Eleven Televízió   
2015. április 28. kedd, 06:41
13. alkalommal került megrendezésre Mezőkeresztesen a Kossuth Lajos Általános Iskolában a Térségi Mesevetélkedő.
Hét iskolából 19 csapat mérte össze tudását 1.-től 4. évfolyamig. A 3-3 fős csapatok Vattáról, Tibolddarócról, Mezőnyárádról, Bükkábrányból, Mezőnagymihályról, Sályból és természetesen Mezőkeresztesről érkeztek. A ráhangolódást segítette a helyi néptáncosok előadása, amelyet Bakai Béláné tanított be, majd Sárosi Mihály 1. osztályos tanuló mesemondása.
A versengés, hasonlóan az előző évekhez, idén is két részből tevődött össze: egyrészt egy-egy mese részletet kellett színpadra vinniük a versenyzőknek az intézmény ebédlőjében, amit minden évfolyamnál külön zsűri értékelt, figyelve a beszédre, előadásmódra és díszletre. A feladat második része már az osztálytermekben zajlott. A játékos írásbeli feladatok között volt totó, villámkérdés, igaz–hamis játék.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Miután megszületett a zsűri döntése, évfolyamonként hirdettek első, második és harmadik helyezettet, akik értékes könyvjutalommal és ajándéktárgyakkal térhettek haza. Akinek nem sikerült helyezést elérnie, annak egy elismerő oklevél volt a jutalma.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com