Húsvéti kézműveskedés az iskolákban
Írta: Eleven Televízió   
2015. április 10. péntek, 13:30
A közelgő húsvéti ünnepkör várásaként április 1-jén délután 14 órától került megrendezésre az a mára már hagyományosnak számító tavaszi játszóház ami Somogyi Dóra tanítónő szervezésében valósult meg a bükkábrányi iskolában.
A kreatív délutánon az ünnepkörhöz kapcsolódó dísztárgyakat készíthettek a tanulók. Különféle technikák alkalmazását használva születtek meg a rendkívül dekoratív munkadarabok, melyek között természetesen a húsvéti tojás, a nyuszi figurák kapták a főszerepet, de a nagyobbak a tavaszt idéző papír virágokat is készíthettek. A mintegy 60, elsősorban alsó tagozatos tanulónak a nevelők többsége is segítségére volt a foglalkozás ideje alatt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezzel egy időben Mezőnyárádon sem maradt el a hasonló ünnepi készülődés.
A délutánra meghirdetett programra a kistornaterembe várták az érdeklődőket, melynek stílszerűen a "Húsvétol(l)ó" nevet adták, hiszen az ügyesség mellett az olló kapta a legnagyobb szerepet. Minden asztalon más és más tárgyak készültek a felnőttek felügyelete mellett. Minden ügyességére és kreativitására szüksége volt annak aki kilátogatott a programra, hiszen néhány darab igen érdekes technikákat tartogatott az ifjú kézműveseknek.
Így születtek meg a kézműveskedés végére sok egyébbel együtt az ünnepi ajtódíszek, a húsvéti nyuszik, vagy éppen az alkalomhoz illő asztali tolltartók.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com