Happy hét a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2015. április 07. kedd, 07:02
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet idén hatodik alkalommal hirdette meg a vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programját az általános iskolák számára. A február 27-i határidőig összesen 440 iskola jelentkezett a programra, idén több mint 120 ezer tanuló ismerkedhet meg az egészséges folyadékfogyasztással.
A program aktualitását idén a Milánói Világkiállítás egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó filozófiája is erősíti: A 2015. május 1.–október 31. között megrendezésre kerülő nemzetközi eseményen a víz kiemelt helyen szerepel a tematikában. A Világkiállítás magyar pavilonjában élő közvetítésen keresztül lehet majd figyelemmel kísérni a nyertes tanulók főzőtanfolyamát, és a HAPPY-hét résztvevői között egy milánói EXPO látogatás is kisorsolásra kerül.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Idén a mezőnyárádi és a mezőkeresztesi iskolások is csatlakoztak az országos rendezvényhez.
A Kossuth Lajos Általános Iskolában aszfaltrajzverseny, ismeretterjesztő óra, játékos vetélkedő várta a gyermekeket. Lehetőség volt plakátkészítésre, versírásra is, valamint a hét minden napján a kiosztott palackozott vizet fogyasztották a gyermekek, amelyet a „vízkommandó” is ellenőrzött. A hét zárásaként közös fotózás volt a sportcsarnokban, ahol mindenki egységesen kék pólóban jelent meg.
A mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában a hétfő megnyitó után hétfőtől péntekig számos feladat várta az iskolásokat. A kupakkirakó memória játékban egy megadott minta alapján kellett a kupakokat kirakni. Minden napra jutott kézműves foglalkozás. Összefoghattak az osztályok tanulói, hogy megtalálják az iskola udvarán elrejtett puzzle összes darabját, majd ki is rakhassák azt. Szerdán FlashMob, - Pharrell Williams Happy-jére - az iskola tanulóinak tánca volt látható, illetve a mezőkövesdi tűzoltóság vízszállító járművével ismerkedhetnek meg az iskola tanulói és célba lövést gyakorolhattak egy puttony-fecskendővel. Pénteken az iskola kékbe öltözött tanulóiról fotó készült a nagy tornateremben. A résztvevők vízcsepp alakzatba állva, kék ruhát viselve tanúsították, hogy az iskolában sikeresen lezajlott a HAPPY-HÉT.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com