Arany Nap a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2015. március 05. csütörtök, 12:29
alt
2015. március 2-án hétfőn tartották a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában az Arany-napot, az iskola névadójának születési évfordulója alkalmából. Ezen a rendhagyó napon 40 perces tanítási órák és 20 perces szünetek voltak.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Reggel 8 órakor a megemlékező ünnepséggel és a koszorúzással indult a nap. Ezt követően a szünetekben a gyerekek csapatokra osztva Arany-tallérokat gyűjthettek. Az iskola tornatermében, a könyvtárban, az olvasóteremben, a technika- rajz- és számítástechnika termekben, valamint a napközis teremben kellett különböző feladatokat, rejtvényeket megoldaniuk, illetve ügyességi versenyeken részt venniük, amelyekkel értékes pontokat, Arany-tallérokat gyűjthettek.
 
A 4. órában az alsó tagozatosok, az 5. órában pedig a felsősök vehettek részt az Arany-olimpián, az iskola tornatermében. A különböző ügyességi sorversenyeken a diákok pontokat gyűjthettek, amelyeknek az összesítésével dőlt el, hogy idén melyik csapat nyerheti meg az Arany–kupát. A kupát egy évig a nyertes csapat birtokolhatja, akiknek a névsora a tornateremben is kihelyezésre kerül.
 
A nap zárásaként került sor a minden évben megrendezésre kerülő Literatúra vetélkedőre, amelyen a felsősök vehettek részt. Többek között nyelvtani feladatokat kellett megoldaniuk, rövid verseket írniuk, illetve némi színészi képességre is szükségük volt a diákoknak a Beugró című játékban, ahol különböző szituációkat kellett rögtönözve előadniuk.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com