Ülésezett Bükkábrány képviselő testülete
Írta: Eleven Televízió   
2015. január 30. péntek, 18:55
Soron következő rendes ülését január 26-án tartotta Bükkábrány község vezetése. Ezúttal a nyílt ülésen összesen öt napirendi pont került a képviselők elé.
Elsőként a település 2015. évi költségvetésének első körös tárgyalása történt meg. Szalai Szabolcs polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: a tervezet előkészítésénél különös figyelmet fordítottak a takarékosságra, valamint arra, hogy a már megkezdett beruházásokhoz szükséges anyagi fedezet rendelkezésre álljon. Az eddigiek alapján mintegy 14 milliós hiánnyal számol az önkormányzat, éppen ezért újabb önerős beruházások indítása egyelőre nincs tervben. Továbbá 40 millió forintnál is több önerőt kell idén biztosítani a különböző kiadásokra, amely önmagában is jelentősen megterheli a kasszát. Általánosságban mindenképp elmondható, hogy különböző állami intézkedések nyomán komoly bevételektől esik el a község. Képviselői felvetésként elhangzott továbbá, hogy idén is különös figyelmet kell szentelni a civil szervezetek támogatásának, illetve a pályázati források megszerzésének. A költségvetés további tárgyalására és véglegesítésére egy későbbi ülésen kerül majd sor.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Másodikként a településszerkezeti terv leírásának módosítására került sor. Ez konkrétan a római katolikus templom mögötti terület rendezését jelenti, ami a korábbiakban már megtörtént. A módosítást egyhangú igen szavazattal fogadták el a képviselők.
Harmadik napirendben a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv módosítását szavazták meg egyhangúlag, melyről az írásos anyagot korábban már kézhez kapták a testület tagjai.
Negyedikként a testület 2015-ös munkatervét fogadták el a jelenlévők. Jegyzői beszámoló szerint évi hat ülés a kötelező, melyet már előző évben is jelentősen túlteljesített a testület. Idén is sor kerül majd a különböző szervezetek és szolgálatok éves beszámolójára, valamint a havi rendes ülésekre.
Ötödik, "Indítványok, javaslatok" napirendben több, előre írásban kiadott rendelet tervezetet kellett megtárgyalnia a testületnek. Egyik legfontosabb a központi konyha étkezési díjainak kérdése volt. Itt mintegy 10-15 százalékos áremelkedésre kell számítani idén minden területen és korcsoportnál, vagyis ennyivel kerül többe ez évben az étkeztetés. A szociális alapon járó kedvezmények továbbra is változatlanok maradnak.
A továbbiakban a polgármester beszámolt az elmúlt egy hónap történéseiről, külön kiemelve a Falukarácsonyt és a Magyar Kultúra Napján szervezett rendezvényt, köszönetet mondva a szervezőknek a munkájukért.
Véget értek továbbá az óvodában és a Takarékszövetkezet fölötti szolgálati lakásban folyó munkálatok is. Szó esett arról is, hogy a kiszámíthatóbb időjárási viszonyok miatt idén kb. egy hónappal később kerül majd megrendezésre az Ősfa Fesztivál.
 
A beszámoló után a testület zárt ülésen folytatta a munkát, ahol segélyek és kérelmek elbírálása történt meg.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com