Dél-borsodi LEADER Egyesület könyvbemutatója Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. január 26. hétfő, 10:52
alt
Január 22.-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából délután 17 órától került sor a „Közös értékeink útjain Dél-Borsodban, Zselicségben, Homoród-Rika-Küküllő térségében” címmel megjelent háromnyelvű 200 oldalas kiadvány bemutatására a Mezőkeresztesi Művelődési Házban.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A kiadványt a Dél-borsodi LEADER Egyesület nemzetközi együttműködés projekt keretében hozta létre. A könyvben gazdag fotóanyaggal illusztrálva térségenként kerülnek bemutatásra a természeti értékek, az épített örökség, a népi hagyományok, jelentősebb rendezvények, továbbá népművészeti, kézműves és más értékteremtő tevékenységek.
 
Az eseményt a Mezőkeresztesi Férfikórus fellépése nyitotta meg, majd ezt követően Majoros János polgármester úr köszöntőbeszédére került sor. A polgármester beszéde után Budinszki István a Vidékfejlesztési Igazgatóság Osztályvezetője osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Majd Balázs János a Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezet vezetőjének beszéde következett. Az est folyamán Molnár Andrea a Dél-borsodi LEADER Egyesület vidékfejlesztési menedzsere a négy vidékfejlesztési akciócsoport közös turisztikai honlapját mutatta be. Ezek után Murányi Norbert előadása követett, aki szintén a Dél-borsodi LEADER Egyesület vidékfejlesztési menedzsere és egyben a kiadvány szerkesztője. Az előadás végén Dr. Dózsa György, a Mezőkeresztesi Motoros Egyesület elnöke szólt néhány szót.
 
A beszédek végén a jelenlévő vendégek megtekinthették a „Köztünk élnek” című kiállítást, melyet a kiadvány bemutatója alkalmából nyitottak meg. A kiállítás keretében a dél-borsodi képzőművészek, népművészek, kézművesek és különleges hobbik művelői mutatkoztak be. A kiállításon többek között meglehetett tekinteni különleges fa faragásokat, maketteket, festményeket, grafikákat és hímzéseket is. Eközben a különleges hobbik művelőinek kategóriájában a Művelődési Ház udvarán a Mezőkeresztesi Motoros Egyesület motor kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com