Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. december 19. péntek, 11:14
Mezőkeresztes Város képviselő testülete 2014. december 18-án délután 1 órától tartotta soron következő nyílt ülését. A testületi ülésen összesen 4 napirendi pontot vitattak meg a jelenlévők.
Elsőként Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására kerület sor, törvényi változások miatt. Az írásos előterjesztést egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.
Második pontban a gyermek és szociális intézményekben alkalmazandó nyersanyagköltségek és térítési díjak megállapításában döntöttek a képviselők. Utoljára 2012. márciusában volt aktualizálva a nyersanyagnorma, ezért vált szükségessé a 10-12%-os emelés. Egyhangúlag elfogadták az testületi tagok.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik pontban a kéményseprő közszolgáltatás díjainak elfogadását tárgyalták a testületi tagok. Erre azért volt szükség, mert 2015. január elsejétől új feladatokkal bővül a kéményseprők munkája, és ezek a plusz tevékenységek eddig nem voltak benne a megállapított díjban. A megállapított díjakat egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.
Negyedik egyebek pontban több dolog is szóba került.
Elsőként a 2014. évi költségvetési előirányzatok módosítását fogadták el egyhangúlag a testületi tagok, majd ezzel összefüggésben egy tájékoztató hangzott el az önkormányzat jelenlegi pénzügyi helyzetéről.
Másodikként az Egyesített Szociális Intézmény címváltozását fogadták el egyhangúlag.
Harmadikként az Észak-Magyarországi Regionális Hulladékkezelési Önkormányzati Társulásban bekövetkezett személyi változásokat fogadták el egyhangúlag a képviselők.
Negyedik pontban szintén egy személyi változások miatti aktualizálást fogadtak el egyhangúlag a képviselők, ami a Többcélú Kistérségi Társulásban következett be.
Ötödikként a 2015. évi belső ellenőrzési tervet fogadták el egyhangúlag a testületi tagok.
Hatodik pontban a képviselők, bizottsági tagok, bizottsági elnökök, és külsős bizottsági tagok tiszteletdíjának megállapítására került sor.
A képviselők díja bruttó 57.500Ft, aki bizottsági tag annak ezen felül jár plusz 15.000Ft. Aki bizottsági elnöki tisztet is betölt annak a bruttó tisztelet díja összesen 95.000Ft, kivéve a szociális bizottság elnökét, ugyanis neki bruttó 110.000Ft jár. A külsős bizottsági tagok bruttó 15.000Ft-ot kapnak munkájukért.
Hetedik pontban a földbérleti díjakat, közterülethasználati díjakat valamint az önkormányzati garázsok bérbeadási díjat tárgyalta a testület.
Az elfogadott díjak a következők lettek:
Földbérleti díj 2,5 forint/négyzetméter azaz 25.000Ft/ha
Önkormányzati garázs bérleti díja 3000Ft+ÁFA/hó
Közterület használat: mezőkeresztesi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2 négyzetméterig ingyenes, ha mezőgazdasági termékeket kínál, a többieknek 300Ft/négyzetméter maradt.
Nyolcadik pontban Mezőkeresztes Város környezetvédelmi programját fogadták el egyhangúlag a tagok.
Kilencedik pontban döntöttek egy Szociális Szövetkezet létrehozásáról, mely biztos háttered ad a későbbi pályázati források kihasználására.
Tizedik pontban az önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítmények bérbeadására vonatkozó szabályzat elfogadásáról döntöttek a képviselők.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com