Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. december 18. csütörtök, 10:09

December 17-én összeült Mezőnyárád Képviselő Testülete, hogy összesen 5 napirendi pontot tárgyaljon meg és hozzon döntést azokkal kapcsolatban.
Első pontban az alpolgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének megállapítására került sor. Ezt a törvényi minimumban foglaltak szerint 157.052 forintban állapították meg a képviselők, aminek a 30.000 Ft feletti részéről lemondott az alpolgármester. Költségtérítésként a 30.000 forint 15%-a jár törvényileg. Egyhangúlag elfogadták a képviselők.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Második pontban új tagot és elnököt kellett választani az ügyrendi bizottságba, mivel az alpolgármester nem tölthet be sem tagi sem elnöki posztot bizottságokban. Az új tag és egyben elnök Orosz Lajosné lett. 1 tartózkodás mellett 6 igen szavazattal elfogadták a határozatot.
Harmadik pontban a 2015. évi belső ellenőrzési tervet fogadták el egyhangúlag a testületi tagok.
Negyedik pontban a kéményseprő közszolgáltatás díjainak elfogadását tárgyalták a testületi tagok. Erre azért volt szükség, mert 2015. január elsejétől új feladatokkal bővül a kéményseprők munkája, és ezek a plusz tevékenységek eddig nem voltak benne a megállapított díjban. 6 igen és 1 ellen szavazattal elfogadta a testület a megállapított díjat.
Ötödik pontban az időszerű feladatok megbeszélése során ismét szóba került az építési hulladék nehézkes elhelyezésének kérdése, mozgó árusok szabályozása valamint ismét panaszok érkeztek egy helyi szórakozóhelyről.
Szóba került még, hogy 64 család kapott szociális tűzifát, valamint 54 család szociális szenet, amit még igényelhetnek a rászoruló családok.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com