Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. november 28. péntek, 08:49

November 24-én összeült Mezőnyárád Képviselő Testülete, hogy összesen 7 napirendi pontot tárgyaljon meg és hozzon döntést azokkal kapcsolatban.
Első pontban a kommunális adó rendeletet fogadták el egyhangúlag a jelenlévők. Az idén sem emelkedik az adó mértéke, 4000Ft lesz évente. A meglévő kedvezmények mellett a képviselők megszavazták, hogy aki egyedül él és a mindenkori öregségi nyugdíj minimuma alatt van a jövedelme, az ha kérvényezi és megfelel a követelményeknek, mentességet kaphat az adó befizetése alól.
Másodikként az iparűzési rendelet elfogadására került sor. A módosításra főként a törvényi változások miatt volt szükség, az adó mértéke az idén sem változik. Egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Harmadik pontban a szociális célú tűzifa kerület terítékre. A település polgármestere tájékoztatásul elmondta, hogy a benyújtott 131 erdei köbméter helyett 64 erdei köbméter tűzifát vásárolhatnak az erdészettől. Az önkormányzatnak 1000Ft/köbméterrel kell hozzájárulni a vásárláshoz, valamint őt terheli a szállítási költség is. A rászorulók kiválasztása és az egy főre jutó mennyiség meghatározása a szociális bizottság feladata lesz. Egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.
Negyedik pontban a karácsonyi ajándékozásról esett pár szó. Az idén is minden óvodás, iskolás és fogyatékkal élő gyermeket meglepnek egy csomag szaloncukorral, valamint a 70 éven felülieknek 2000Ft értékben ajándékutalványt fognak átadni. A képviselők egyöntetűen támogatták a javaslatot.
Ötödik pontban a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosítására került sor. Ez egy technikai jellegű módosítás, ami a személyi változások miatt vált szükségessé. Egyhangúlag elfogadták a módosítást.
Hatodikként a 2014. évi belső ellenőrzési feladatok teljesítéséről tájékozódhattak a jelenlévők. A település polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat önálló belső ellenőrt nem tart fönn, az erre szakosodott vállalkozót kérnek fel a munka elvégzésére. Az ellenőrzés az idei évben csakúgy, mint az előző években nem tárt fel hiányosságot. Egyhangúlag elfogadták a beszámolót.
Hetedik egyebek pontban több téma is szóba kerület.
Az önkormányzat 2000 mázsa szociális szénre kötött szerződés, így kedvezményesen 50%-os áron juthatnak hozzá a rászoruló családok.
A polgármester saját keretéből 50.000 forinttal hozzájárul a nemrégiben elhunyt Ötvös Károly volt képviselő temetési költségeihez.
Képviselői felvetés keretében esett szó arról, hogy az egyik helyi szórakozóhely környékén lakók a hétvégén nem tudnak pihenni a folyamatos zaj miatt, nehézkes illetve nem megoldott az építési törmelék elszállítása, elhelyezése, valamint felvetődött, hogy igény mutatkozna egy edzőterem kialakítására is.

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com