Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. november 20. csütörtök, 16:35
Mezőkeresztes Város képviselő testülete második nyílt ülését 2014. november 19-én reggel 9 órától tartotta. Az ülésen összesen 4 napirendi pontot vitattak meg a jelenlévők.
Elsőként a 2014. éves költségvetési előirányzatok módosítását fogadták el a képviselők. Ez egy technikai jellegű módosítás volt, amire a pénzmozgás aktualizálása miatt volt szükség. Mind a pénzügyi, mind az ügyrendi bizottság elfogadta és előterjesztette elfogadásra, amit egyhangúlag meg is tettek a jelenlévők.
Második pontban a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról szóló rendeletet fogadták el egyhangúlag a jelenlévők. A társulás tisztújító ülésén a gesztor település Mezőkeresztes város polgármestere Majoros János lett az új elnök.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadikként a Mezőkeresztesért Közalapítvány alapító okiratának módosítására került sor. Erre az előző ülésen megválasztott új elnökök és az időközben érvénybe lépett törvényi változások miatt volt szükség. Egyhangúlag elfogadta a testület a rendeletet.
Negyedik egyebek pontban több téma is szóba került. Elsőként egy haszonbérleti szerződési kérelmet tárgyaltak. Itt az önkormányzat tulajdonában lévő szántóföld bérleti jogát szerette volna meghosszabbítani a jelenlegi bérlő. A testület egyhangúlag elutasította a kérelmet.
A következőkben a helyi iparűzési adóról esett pár szó.
Harmadikként az adventi ünnepekhez kapcsolódó programokat tárgyalták meg, ahol jelen volt az IKSZT vezetője Okosné Kemény Henriett is.
Az ünnepi programok megbeszélése után az iskola udvarán lévő sportlétesítmények használatának szabályairól kaptak átnézésre a képviselők egy-egy írásos anyagot. A döntés a következő testületi ülésen lesz majd.
A következőkben az önkormányzat tulajdonában lévő, lejárt műszaki vizsgával rendelkező Suzuki Swift típusú személygépkocsi értékesítéséről döntöttek a képviselők. Az elfogadott rendelkezés szerint az önkormányzat hirdetés útján kívánja az autót értékesíteni a legtöbbet ajánló vevőnek, ha lehetséges még az idei évben.
Utolsóként szintén egy kérelem elbírálásában döntöttek a jelenlévő testületi tagok. A kérelmező a vállalkozása beindításáig ingyen szerette volna bérbe venni az önkormányzat tulajdonában lévő üzem területét, ahol mezőgazdasági gépeket szeretett volna gyártani. Mivel a leendő bérlő semmilyen konkrétumot, terveket, biztos hátteret nem tudott bemutatni ráadásul ingyen szerette volna bérbe venni a területet a testület elutasította a kérelmét.
Ezt követően zárt ülést rendelt el a település polgármestere.
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com