10 éves a Bükkábrányi Népdalkör
Írta: Eleven Televízió   
2014. november 16. vasárnap, 16:59
Idén ünnepelte fennállásának 10. évét a Bükkábrányi Hagyományápoló Egyesület, vagy ahogy mindenki ismeri őket a Bükkábrányi Népdalkör. November 15-én szombaton az iskola tornatermében gyűltek össze a meghívott vendégek, hogy együtt ünnepelhessék meg az évfordulót.
A népdalkör énekkel és versel köszöntötte a megjelent vendégeket.
Bükkábrány község polgármestere Szalai Szabolcs gratulált az elmúlt tíz év sikereihez, a közel 100 helyi fellépéshez, az elért eredményekhez és a tagjok lelkiismeretes munkájához.
A köszöntő szavak után Birinyiné Kleszó Anita ismertette a népdalkör múltját és jelenét, valamint az elért eredményeket, minősítéséket.
Az ünnepeltek ezek után ajándékokkal kedveskedtek a támogatóknak, segítőknek. Meglepetés is várt az szülinaposokra, hiszen művészeti vezetőjük Benyovszki Mária egy díszoklevelet adott át a Vass Lajos Népzenei Szövetség vezetősége nevében az egyesület népzene területén kifejtett tevékenységéért.
Ezután elkezdődött a dalos találkozó, melyen az ünnepelten kívül fellépett a Kartali Népdalkör, a Tibolddaróci Népdalkör valamint a Bogácsi Népdalkör is.
Az dalcsokrok éneke után nem ért véget a műsor. A résztvevők átvonultak az ebédlőbe ahol elsőként megtekintették azt a visszaemlékezést amit az Eleven Televízió munkatársai készítettek el az elmúlt 10 év fellépéseiből.
A bükkábrányi központi konyha finom ebédjét a szülinapos népdalkör tagjai szolgálták fel, majd mindenki kedvére
táncolhatott, mulathatott, hiszen az élő zenét egy helyi zenész Vanczák Árpád szolgáltatta.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Az Eleven Televízió által készített 10 éves visszatekintés:
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com