Több mint százmillió forint támogatás Mezőkeresztesnek
Írta: Eleven Televízió   
2014. október 31. péntek, 08:02
Az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatoknak március 6-ig lehetett pályázni fejlesztési támogatásra. Ezt, egy kivételével mind a 1176 érintett önkormányzat megtette.
Mezőkeresztes város szintén részesült támogatásban, 112 millió forint értékben hála az előző testület felelősségteljes gazdálkodásának, aminek köszönhetően nem kerület adósságban a település.
A támogatás hozzájárult több, nagyobb beruházás megvalósításához. Egy részét a közösségi könyvtár új helyének kialakítására és átköltöztetésére használták fel. Az új könyvtár az iskola ebédlője fölött kapott helyet, amely mostmár kielégíti a kor követelményeit. A költözés már szeptember elején megtörtént, a könyvek és a bútorok egy része átkerült az új épületbe. A könyvtár gazdagodott új bútorokkal több, mint egymillió forint értékben, a kialakítás költsége közel 10 millió forintba került. Érkeztek új könyvállványok, szekrények, egy könyvtári kiadópult, székek és asztalok, valamint egy könyvszállító görgős kocsi és konténer is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mára már elmondható, hogy méltó helyre kerület a városi könyvtár.
A megüresedett könyvtár helyén új egyesített szociális intézmény került kialakításra. Ebben helyet kap 1 foglalkoztató szoba, 1 étkező, 1 melegítő konyha. 1 pihenő szoba és egy vizes blokk is akadálymentes mosdóval. Természetesen bútorok is kerültek beszerzésre. Asztalok, székek a szobákba, mosógép és mosogatógép a konyhába, takarítóeszközök és egyéb irodatechnikai berendezések is. A beruházás költsége közelítőleg 40 millió forint.
A könyvtár és az idősek otthona mellett megújultak az utak és járdák is közel 62 millió forint értékben.
Több mint 2700négyzetméteren történt járdabontás és aszfaltburkolat készítése. Elkészült 2670m lábazati szegély is. Megújultak az járdák a Kossuth, József Attila, Rákóczi, Jókai, Szentistváni, Rózsa és Szegfű utcákban.
Közel 900 négyzetméteren történt kátyúzás a Kassai, Arany János, Kolozsvári, Bercsényi és Dózsa György utcákon. A kerékpárút is megújult, így
mára már használható az új aszfaltréteget és zúzottkő padkát kapott kerékpár és gyalogút egészen Mezőnyárád végétől.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com