Augusztus 20. - változatos programok Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. augusztus 26. kedd, 16:31
Mezőnyárád Önkormányzata augusztus 20-án változatos programokkal várta a lakosokat előbb a templomba, majd a község központjába, végül az iskola mögötti parkba.
Dr. Linczenbold Levente plébános celebrálta azt a szentmisét, amelynek keretén belül államalapító királyunkra emlékeztek és sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére is. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten az Önkormányzat részéről is többen részt vettek. A kenyér megszentelésére a szentmise végén került sor. A plébános prédikációjában külön hangsúlyozta: Szent István élete, tevékenysége és népe irénti elkötelezettsége a ma emberének is példaképül szolgál.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az áldozati liturgia után papi áldással és egy-egy szelet megáldott kenyérrel távozhattak a hívek, mely utóbbi a ministránsok által került szétosztásra.
Az ünnepi események sora a könyvtár előtt folytatódott, ahol előbb Korpás Zoltán szavalta el Kölcsey "Huszt" című versét, majd Dr. Horváth László polgármester előbb államalapító királyunkra emlékezett, majd átadta a nyárádiaknak a közelmúltban mintegy 15 millió forintból megújult, szinte teljesen újjáéledt díszparkot. Az ünnepi beszéd után a szalag átvágására is sor került, majd Szent István mellszobránál helyezték el az emlékezés koszorúit a helyi pártok és civil szervezetek képviselői.
Rövid szünet után már az iskola parkjában folytatódtak a vidám, kötetlen programok. A község lakóit egy finom ebédre invitálta az Önkormányzat, az ebédhez pedig magyarnóta is dukált, mely utóbbit Tihanyi-Tóth Csaba és felesége Bognár Rita szolgáltatott. Nem maradtak szórakozás nélkül az operett kedvelői sem: Eperjesi Erika és Jenei Gábor csaknem egy órás műsorral tovább fokozta az addig is jó hangulatot. Az i-re a pontot pedig a Defekt-Duó két tagja tette fel egy kiadós zenés kabaré műsorral.
A szórakoztató műsorok után pedig kiderült, ki hozhatta el a pálmát ebben az évben a Faluszépítő Egyesület által újra meghirdetett "Tisztább Ápoltabb Mezőnyárádért" elnevezésű versenyben.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com