Augusztusi Vígasságok Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. augusztus 24. vasárnap, 10:36
Augusztus 29-én veszi kezdetét Mezőkeresztesen az idei Augusztusi Vígasságok. 10 órára mindenkit szertettel várnak a Tájházhoz kiállítás megnyitóra, ahol hallható lesz a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub kórusa, és író-olvasó találkozó keretein belül mindenki elbeszélgethet Rajnan Józsefné - Margó nénivel.
Ezen a napon délután 4 órakor a népkertben elkezdődnek a szórakoztató programok. Számadó zenekar, hagyományőrző táncbemutató, táncház, Bob-Bon Együttes és a Horizont zenekar szórakoztatja majd a közönséget.
Másnap reggel 8 órától a Dávid János Főzőversennyel és V. Jakab Fogathajtó Versennyel kezdődik a nap.
A kilátogató vendégeket 11 órától elsőként a mezőkeresztesi csatára emlékezve, és a középkor mindennapjait felvillantva megkezdődő haditorna bemutató szórakoztatja, melynek során a korabeli fegyverekkel, ruhákkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Délben a nótaszó mellett a reggel óta rotyogó és eddigre már elkészült finomságokat mindenki elfogyaszthatja.
Fél kettőkor kerül sor az eredményhirdetésre, majd két órától ismét szórakoztató programok sokasága gondoskodik a jó hangulatról. Citerazenekar, Mezőnagymihályi Népdalkör, Őszirózsa Népdalkör, Tardi Gyöngykaláris Kamara Néptáncegyüttes, 4-Dnace operett-musil show és még egy bűvészt is láthat aki kilátogat a Népkertbe. Este 18 órakor Muri Enikő, este 8 órakor pedig a Magna Cum Laude szórakoztatja a közönséget. Az estét hagyományosan tűzijáték zárja.
A rendezvény ideje alatt középkori tábor, fegyverzet és viselet bemutató, íjászati lehetőség, középkori látványkonyha, népi játékok, büfé, arcfestés, ugrálóvár és kirakodóvásár várja a kiérkező vendégeket.
Vasárnap a programsorozat zárásaként 10 órakor ünnepi istentiszteletet tartanak a református templomban.
Minden érdeklődőt szertettel várnak a szervezők!
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com