Több ezer látogató, finomságok békából és halból: ismét nagy siker volt a Békafesztivál Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. július 11. péntek, 09:56
Immár negyedik alkalommal rendezték meg július 5-én és 6-án a korábban is nagy sikert aratott Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő-főző fesztivált, melyre az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők és vendégek. A helyiek mellett Kistelek, Kazincbarcika, Ráckeve is képviseltette magát, hogy csak néhányat említsünk.
Szombaton reggel 8 órakor kezdődött a sütés-főzés, ahol a szomorú végzetű kétéltűek combjai mellett halból is került bőven a bográcsokba, tárcsákra, majd pedig szépen tálalva a zsűri asztalára. Volt, aki a sörben, volt, aki kólában pácolt békacombra esküdött, de készült zöldséges szószban pácolt és helyben füstölt békacomb és hal is.  Akadt bőven dolga az ítészeknek, mivel mintegy 70 csapat ételei vártak elbírálásra.
Az étel mellett pedig az italra is gondoltak a nyárádiak: a pálinkamustrára is bőven érkezett itóka, melyeket szintén szakemberek bíráltak. Hogy a zsűri tagjai felitassák a kóstolót, pogácsával és sós süteményekkel is nevezhettek a háziasszonyok.
Közben az érdeklődők sem unatkoztak. Szombaton délben a Csiribiri együttes várta a színpad elé a gyerekeket egy interaktív, zenés műsorral, majd Straub Dezső operett előadása inkább már a középkorú generáció érdeklődésére tartott számot. A Mezőkeresztesi Férfikórus és a Mezőcsáti Népi Együttes a népi hagyományokat elevenítette fel dalokban és táncban.
Hirdetés_______________________________________________________________________

 
Amíg a közönség szórakozott, a zsűri lázas munkában volt. Így délután három órára megszületett a főzőverseny eredménye is, néhány órával később pedig azt is megtudhatta mindenki, kihez érdemes menni egy kis pálinkakóstolásra, kié az idei év legjobb főzött nedűje. A versenyzők számára különdíjat ajánlott fel és adott át Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Már visszatérő vendégnek számít Rokker Zsolti, aki az idén sem hagyta ki a rendezvényen való fellépést, öt órától pedig a Hortobágyról érkezett csikósok és lovaik ügyességében gyönyörködhetett a népes vendégsereg.
Az este két leginkább várt programja az X-faktor győztesm
Danics Dóra műsora, majd a népes helyi rajongó tábort maga mögött tudó Blues Company koncertje volt. Aki pedig nem volt még eléggé fáradt az eseménydús nap után, az a késő éjszakába nyúló retro discoban vigadhatott kifulladásig.
Vasárnap is számos program várta az érdeklődőket: elsőként a Kalamajka Bábszínház mesejelenetét láthatták a gyerekek, akiket aztán egy táncra a színpadra is hívott a bábművész. A mezőnyárádi Őszirózsa Nyugdíjasklub műsorával folytatódott a délután, akik vendégül hívták a Mezőnagymihályi Népdalkört illetve a miskolci Magányosok Klubját, akik szintén dalcsokorral illetve tánccal örvendeztették meg vendégeket.
A délután további részében Újvári Marika magyarnóta csokrot énekelt, őt a Sógorok mulatós egyvelege követte. Négy óra körül lépett a színpadra Csocsesz, ezután Seres Ildikó operett előadása következett. A Sajószögedi Big Band színvonalas fellépésével kezdődött az esti élőzenés koncertek sora, majd - immár az iskola előtti pályán - a dr.Rock zenekar lépett fel. A zenekar énekes-gitárosa egyébként a mezőnyárádi származású dr.Kolyvek István, így a fellépés egy különleges alkalom volt a zenekarnak és a közönségnek egyaránt. A Neoton koncertje zárta a zenés programok sorát, műsoruk rengeteg vendéget vonzott, az egész iskolaudvar megtelt a koncert kezdetére.
Végül tüzijátékkal fejeződött be az este és egyben a kétnapos programsorozat.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com