Egészségre nevelő és szemléletformáló programokban vehettek részt Mezőkeresztes Város Önkormányzatának munkavállalói
Írta: Eleven Televízió   
2014. június 17. kedd, 16:59

Mintegy 9,55 millió forintos uniós támogatással valósult meg 2013. augusztus 1-től kezdődően az az egészségre nevelő és szemléletformáló projekt Mezőkeresztesen, amelynek segítségével a mindennapos mozgás fontosságára,  az egészséges táplálkozásra hívták fel az önkormányzat munkavállalóinak figyelmét, emellett szűrővizsgálatokat, előadásokat szerveztek számukra.
Mezőkeresztes Város Önkormányzata, mint kedvezményezett ennek a programnak a keretében is megmutatta, hogy kiemelten foglalkozik munkavállalóinak egészségügyi állapotával, és elősegíti számukra a testi és lelki egészség megőrzését. Emellett fontos célkitűzés volt, hogy a dolgozók ismeretei kibővüljenek az egészséges életmóddal kapcsolatban.

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A programok között szerepeltek stresszkezelő foglalkozások, a dohányzó kollégák számára a dohányzás káros hatásait bemutató előadások, állapotukat felmérő szűrések, az egészséges és tudatos táplálkozással foglalkozó programok, a rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős tevékenységek. Emellett a családi életre való felkészülést támogató programokat is szerveztek a munkavállalóknak. Megmutatták számukra azt is, hogy előzhetik meg a cukorbetegséget, a mozgásszervi panaszokat, a szív- és érrendszeri problémákat és a káros szenvedélyeket.

Nagy hangsúlyt fektettek a szűrővizsgálati napokra: több alkalommal úgynevezett alapszűrésekre (hallásvizsgálat, látásvizsgálat, vérnyomás- és vércukorszint mérés, csontsűrűség mérés, érrendszeri vizsgálat, tüdőszűrés, szájüregi daganat szűrés) továbbá hasi ultrahang és nőgyógyászati vizsgálatok igénybevételére is volt lehetőség.

A projekt keretében eszközbeszerzésre is nyílt lehetőség, így többek között vérnyomásmérőt, testzsírmérőt, személymérleget, tornaszőnyeget, lépésszámlálót, sporteszközöket, laptopot, fénymásolót, megállító táblát is vásárolt az önkormányzat.

A projekt fizikai megvalósításának dátuma 2014. május 30. volt. Az „Egészségre nevelő és szemléletformáló programok megvalósítása Mezőkeresztes város önkormányzatának munkavállalói számára” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0784 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 9.543.250 Ft európai uniós támogatást nyert el a projekt megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.

 
 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com