Testületi ülés Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. június 16. hétfő, 08:35
Június 6-án tartotta legutóbbi testületi ülését Bükkábrány képviselő testülete. Ezúttal három napirendi pont került a képviselők elé.
Elsőként Szalai Szabolcs polgármester beszámolt be arról, hogy július elsejétől a Napsugár Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője Kiss Sándorné nyugdíjba vonul. Ezért az Önkormányzat pályázatot ír ki az állás betöltésére. A pályázati kiírást a testület tagjai írásban előre megkapták, amelyet a szavazás során egyhangú igennel jóvá is hagytak. A pályázat majdani nyertesével egyébként egy öt éves szerződést köt majd az Önkormányzat.
Második napirendben Kiss Zoltán jegyző adott tájékoztatást arról, hogy az ide vonatkozó jogszabályok értelmében minden település saját hatáskörébe vonhatja a kéményseprő-ipari szolgáltatás ellátását. Bükkábrány kíván élni ezzel a lehetőséggel. Magát a szolgáltatót azonban pályázat útján kell kiválasztani, ehhez a pályázati terv pedig már el is készült. A szavazás során mind a szolgáltatás saját kézbe vételével, mind pedig a pályázati kiírással egyetértettek a testületi tagok.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik, vagyis az "Indítványok, javaslatok" napirendben a polgármester elmondta: számos sikeres rendezvényen van túl a község az elmúlt egy hónapban. Ilyenek többek között az Ősfa Fesztivál, a Kihívás Napja, a Trianon megemlékezés, a bérmálkozás és az óvodai ballagás.
Lezárult továbbá az Önkormányzat gépkocsi beszerzési pályázata is, melynek nyomán május 29-én egy új terepjáróval bővült a gépjárműpark.
Az alpolgármester tájékoztatta a képviselőket és kameránkon keresztül a lakosságot arról, hogy az elkezdett út felújítási munkák az utóbbi időben lelassultak. A kivitelező cég tájékoztatása szerint egy másik, határidős munka elvégzése vált sürgőssé, de a bükkábrányi beruházás is hamarosan befejeződik. A kivitelező addig is kéri a lakosság megértését és türelmét.
A továbbiakban a testület zárt ülésen folytatta munkáját.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com