Trianonra emlékeztek Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. június 11. szerda, 16:30
Idén 94 éve, 1920. június 4-én írták alá azt a diktatórikus békeszerződést, amelynek következtében Magyarország elvesztette területének és gazdasági erőforrásainak mintegy kétharmadát. Erre a nemzeti tragédiára emlékeztek a közelmúltban az ország számos településén a Nemzeti Összetartozás Napján.
Bükkábrány Önkormányzata délután 5 órakor szervezett színvonalas emlékműsort a polgármesteri hivatal melletti Trianon emlékműnél. A Himnusz eléneklése után Szalai Szabolcs polgármester emlékezett vissza az 1920-as eseményre és azok következményeire, majd a helyi általános iskola három tanulója egy-egy rövid zeneművel színesítette a megemlékezést.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően egy irodalmi összeállítás hangzott el korabeli írók, költők, politikusok Trianonnal kapcsolatos műveiből, politikai beszédeiből. A Hagyományőrző Egyesület két énekkel rótta le kegyeletét a szétszakított ország tragédiája előtt.
Fontos szerep jutott a néptáncnak is. Sántha Mária és Zelei Ákos adott ízelítőt a határon inneni és túli magyar tánchagyományokból, majd Kiss Zoltán jegyző a polgármesterrel közösen helyezett el koszorút az emlékhelynél. A megemlékezést a Székely Himnusz eléneklésével zárták a résztvevők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com