Madarak és Fák Napja a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2014. június 05. csütörtök, 07:21
Május 30-án ünnepelték a Madarak és Fák Napját, valamint a Gyermeknapot Mezőnyárádon a Szederkényi Anna Tagiskolában.
Reggel a sorakozó után felcsendült a „Süss fel nap” kezdetű dal, hogy előcsalogassák a napot, majd megszólalt az iskolainduló és elkezdődött a program. Elsőként Simon Laura beszélt az ünnepről, valamint Majnár Csenge mondott el egy verset.
A csapatok elmondták a csatakiáltásokat és bemutatták az otthon előzetesen elkészített csapatzászlókat. Ezek után elkezdődött a hagyományos akadályverseny, a nyolcadik osztály kivételével – akik most segítők voltak – minden évfolyamból két csapat indult a versenyen. Az alsósok és a felső tagozatosok külön útvonalakat jártak be a településen.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mind a kicsiket, mind pedig a nagyokat négy – négy állomás várta, ahol ügyességi és logikai feladatokat kellett megoldaniuk, a téma pedig természetesen összecsengett a Madarak és Fák Napjának szellemiségével.
A csapatok kilenc órától 15 percenként indultak. Akik pedig még csak az indulásra vártak részt vehettek különböző versenyeken. Volt hulla-hopp karika verseny, aszfaltrajz verseny, táncverseny. Lehetett kötelet húzni, zsákba futni, vagy kipróbálni a trambulint és a gólyalábat.
Fél egytől került sor az eredményhirdetésre, ahol kiderültek a helyezések. Az alsósoknál első helyezett lett a fekete párducok csapara, másodikok lettek a mókusok, harmadik helyen végeztek a vadmacskák. A felsősöknél elsők lettek a kaméleonok, második helyen végeztek hatalmas versenyben a patkányok, valamint a dobogó harmadik fokára állhattak a szúnyogok. A nap végén a szülői munkaközösség jóvoltából minden résztvevő jégkrémet kapott a jó versenyzésért.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com