IV. Ősfa Fesztivál Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. május 04. vasárnap, 18:59
Április 26-án már negyedik alkalommal került megrendezésre Bükkábrányban az Ősfa Fesztivál, amely idén is színes programokkal várta mind a helyieket, mind a környező települések lakóit.
Az események sora délután egy órakor kezdődött az ebéddel, ahol finom babgulyásra várta az Önkormányzat a község lakóit. Az ebéd alatti jó hangulatról Oszvald Marika operett énekes gondoskodott majd' egy órás színpadi műsorral. Előadása után Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket és kívánt kellemes, hasznos kikapcsolódást.
Mindeközben a Bányász Emlékház udvarán is bőven talált mindenki ismereteinek bővítéséhez programot. Egyidőben három kiállítás is nyílt az Emlékház területén: régi és mai fotók segítségével tehettek bükkábrányi utazást az érdeklődők a község múltjában és jelenében. Ez mellett a Hermann Ottó Múzeum interaktív kiállítása és a Subalyuk barlangban feltalált neandervölgyi ősember maradványait és használati tárgyait bemutató tárlat hívta újabb időutazásra az érdeklődőket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Hasznos ismeretekkel lehettek gazdagabbak mindazok, akik meghallgatták azt az előadást, amelyet szakemberek tartottak a komposztálás lényegéről, gyakorlati hasznáról. A jelenléti ívek aláírásával komposztáló ládák igénylésére is volt lehetőség.
Mindeközben a helyi vöröskereszt sátrában lehetőség volt étel kóstolásra és vérnyomás mérésre is. Közben pedig főleg a fiatalabb generációt várta a kézműves sátor. Továbbiakban a színpadon a helyi óvodások és iskolások zenés, táncos műsora szórakoztatta a közönséget, leginkább népies dallamokat idézve és a néptánc hagyományait felelevenítve, majd a Bükkábrányi Hagyományápoló Egyesület népdalcsokrát hallgathatták meg a résztvevők. A modern zene és a népzene szerencsés ötvözésével nagy sikert aratott a színpadi programok folytatásaként Kiss Kata és zenekara. Őket az Alma együttes követte, akik főleg a gyerekeket várták a pódium elé. A televízióból jól ismert By The Way formáció négy férfi tagja leginkább a fiatal lányok szívét dobogtatta meg.
Az est fő programja Fenyő Miklós koncertje volt, amely a rock and roll korszakot idézve szinte minden generációnak nagy élményt jelentett. A nap eseményeit a tűzijáték zárta.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com