Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. április 29. kedd, 15:53
Mezőkeresztes Város Önkormányzatának képviselő – testülete 2014. április 24 -én tartotta soron következő ülését. A nyílt ülésen összesen négy napirendi pont került megtárgyalásra.
A napirendek előtt Tóthné Sándor Edit a Kossuth Lajos Általános Iskola megbízott igazgatója kérte, hogy a testület véleményezze és járuljon hozzá ahhoz, hogy az eredeti alapító okirat kerüljön elfogadásra a Kossuth Lajos Általános Iskola részére, mert adminisztrációs hiba miatt eddig ez nem történt meg. Ez leginkább az SNI-s gyermekek esetében fontos. A módosítás után minden folytatódik tovább az eddigi, elmúlt években alkalmazott gyakorlat szerint.
Az igazgató kérte még, hogy járuljanak hozzá a tagok a művészeti alapoktatás beindításához. Eddig az iskolában kizárólag tánc oktatásra volt lehetőség, a jövő tanévtől a tervek szerint beindul a zeneoktatás is.
A képviselők mindkét esetben egyhangúan támogatták a kérést.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az első napirendben Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II.14.) önkormányzati rendelet végrehajtásáról tárgyaltak a tagok. A bizottságok előzetesen megtárgyalták és elfogadásra javasolták. A bevételek és kiadások teljesítése időarányosan történt. A gazdálkodás stabil.
A képviselők ellenvélemény és tartózkodás nélkül fogadták el a napirendet.

A második napirendben önkormányzati rendeletekről, szabályzatokról folytak tárgyalások. Elfogadták a füstköd riadó tervet, valamint a hivatás etikai kódexet. Szó esett a vagyongazdálkodási rendeletről, valamint elfogadták a polgármesteri hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint a belső ellenőrzési tervet.

A harmadik napirendben a Non-profit szervezetek támogatásáról döntöttek a képviselők. Hosszas vita után a következő 11 szervezet részesül támogatásban, amellyel természetesen el is kell számolniuk.
- Mezőkeresztes Iskolájáért Alapítvány: 300.000 Ft
- Magyarok Nagyasszonya Katolikus Egyház: 200.000 Ft
- Bükkalja Közhasznú Diáksport Egyesület: 200.000 Ft
- Mezőkeresztesi Polgárőrség: 700.000 Ft
- Hit, Remény, Szeretet Alapítvány: 200.000 Ft
- Szervita Nővérek Gyermekotthon: 200.000 Ft
- Római Katolikus Egyház: 200.000 Ft
- Mezőkeresztesi Férfikórus, Kamaraegyüttes és Citera Zenekar Egyesület: 1.350.000 Ft
- Szent Erzsébet Klub: 120.000 Ft
- Jóbarátság Nyugdíjas Klub: 260.000 Ft
- Városi Sportkör: 1.700.000 Ft
A képviselők hat igen és egy tartózkodás mellett támogatták a napirendet.

A negyedik napirendben egyebek között szerepelt két közbeszerzéssel kapcsolatos anyag, telek eladás, tájékoztató a repülőtérrel kapcsolatos fejleményekről, valamint a hulladékgazdálkodásról.

A napirendek után zárt ülésen folytatódott a tanácskozás, ahol segélyeket, kérelmeket tárgyaltak a képviselők.

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com