Közmeghallgatás Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. április 08. kedd, 10:38
Március 31-én közmeghallgatásra várta a község lakosságát a mezőnyárdi önkormányzat.
Az ülésnek három fő témája volt. Elsőként Dr. Horváth László polgármester számolt be a 2013-as év gazdálkodásáról.
Az év egyik legfontosabb változása volt, hogy a település iskolájának fenntartása is állami kézbe került. A község vezetője szerint ez egyrészt jó, mivel így a mintegy 25-30 millió forintos fenntartási költséget ezentúl nem Mezőnyárádnak kell kigazdálkodnia. Másrészt viszont kellemetlen, hogy a település már nem szólhat bele az intézmény életébe.
Másik jelentős dolog, hogy az adósságkonszolidációnak köszönhetően kb. 23 milliós tartozástól szabadult meg az önkormányzat. A község elmúlt évben mintegy 190 millió forintból gazdálkodott. Előre láthatólag ez az összeg ebben az évben is rendelkezésre áll majd.
A beruházásokat illetően a polgármester külön kiemelte a Faluszépítő Egyesület tevékenységét, illetve köszönetet mondott mindazoknak, akik önkéntes munkával segítették Mezőnyárád fejlődését.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
2013-ban két nagy pályázatot nyert az Egyesület. Egyik a játszótér és a szabadidő park kialakítására benyújtott és megnyert pályázat volt, másik a sószoba és a polgárőrség új szolgálati helységének kialakítását célzó sikeres projektre irányult.
Nagyobb rendezvény kettő volt a faluban. A Béka és Hal Sütő-Főző Fesztivál és a Falunap önerőből került megvalósításra.
Második napirendi pontban az idei év terveiről számolt be a polgármester.
Elhangzott, hogy nagyobb beruházást ebben az évben nem tervez az önkormányzat, tekintettel az őszi helyhatósági választásokra. Két napos lesz viszont a Béka Fesztivál, melynek megrendezésére 6 milliós pályázati forrás áll rendelkezésre. Hamarosan megújulnak továbbá a község buszmegállói, új, fából készült buszvárók épülnek majd a régiek helyén.
A harmadik, Egyebek, napirendben Szajlai Gábor képviselő tájékoztatott arról, hogy az idősek védelmét szolgáló riasztós ajtóékből összesen hatot rendeltek a községben. Ezek hamarosan megérkeznek és használatba vehetik őket az igénylők.
A polgármester elmondta továbbá, hogy több kifogás is érkezett a park fáinak kivágása miatt. Ez a technológiai lépés azonban a mérnöki terv része, a fákat pótolni fogják.
Bár ezek után a lakosságé lett volna a szó, viszont a megjelentek részéről sem kérdés, sem pedig javaslat nem hangzott el.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com