Testületi ülés volt Mezőnyárádon
Helyi Hírek (2014.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 18. kedd, 08:49
Mezőnyárád község képviselő – testülete március 10 -én tartotta soron következő ülését a polgármesteri hivatalban. Az ülésen összesen öt napirendi pont került megvitatásra.
Az első napirendben a belső ellenőrzési terv került elfogadásra. 2012 -ig az ellenőrzéseket a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás megbízott ellenőre látta el. Mivel a társulások már nem kapnak állami támogatást, ezért ezt a feladatot a továbbiakban minden településnek önállóan kell megoldania. A terv tartalmazza azokat a szempontokat amelyek mentén az ellenőrzéseket le kell bonyolítani, valamint a vizsgálatok ütemezését is. Saját hatáskörben megbízott külső cég segítségével történnek majd a belső ellenőrzések, az első mindjárt a választások után a harmadik negyedévben.
A képviselők
egyhangúlag támogatták a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 


A második napirendben a köztisztviselőkre vonatkozó hivatás etikai szabályzatot fogadták el a jelenlévők. Az önkormányzat törvényi kötelezettségének tesz ezzel eleget. A szabályzat tartalmazza azokat az irányelveket, amelyek mentén a köztisztviselőknek végezni kell munkájukat. Mindkét településen Mezőnyárádon és Csincsén is el kell fogadni ahhoz hogy jogerőre emelkedjen. Erre a közös önkormányzati hivatal miatt van szükség.
A testület tagjai egyhangúlag támogatták a szabályzat elfogadását.
A harmadik napirendben a választási bizottságok elfogadására került sor. Törvény szerint március 17 -ig van erre ideje a testületeknek. A jelöltek elfogadása előtt számtalan dolgot kellett megvizsgálni az összeférhetetlenség kérdésétől egészen odáig, hogy csak helyi lakos kaphat tisztséget a bizottságokban.
A jelenlévők egyhangúlag támogatták a napirendet.
A negyedik napirendben a BV Média Műsorkészítő és Szolgáltató Bt. szerződéséről tárgyaltak a képviselők. A társaság 2004 óta üzemelteti az Eleven Televíziót, valamint az utóbbi években a hivatal számítógépeinek karbantartását is ők végzik. A képviselőknek egyik tevékenységhez kapcsolódóan sem volt kérdésük, így egyhangúan támogatták a szerződések megkötését.
Az ötödik napirendben indítványok, javaslatok között szerepelt:
- Március 15 -ei program
- üzemel a sószoba
- parkrendezéssel kapcsolatos kérdések
- lehetőség van kedvezmények személyi riasztó és ajtóék beszerzésére, a rendőrség bűnmegelőzési osztályán keresztül. A rendeléseket Szajlai Gábornál lehet leadni.
Az ülés végén Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára adta át az adósságkonszolidációval összefüggő adósságkiváltó bizonyságlevelet.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com