Sikeres egészségprogram zárult Mezőnyárádon
Helyi Hírek (2014.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2014. február 28. péntek, 15:09
Lezárultak az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós és hazai finanszírozásból támogatott „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Mezőnyárád község Önkormányzatánál” című projekt rendezvényei. A település a pályázati kiírás céljával összhangban a projekt keretében célul tűzte ki az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzését, az egészségfejlesztés települési színterén megvalósuló közösségi programok elterjesztését, a lakosság életminőségének javítását.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A projekt megvalósítása során megtörtént a lakosság egészségügyi állapotfelmérése, és elkészült a település Egészségterve. Megrendezésre került az egészségnap, melyen az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a stressz kezelés fontosságának megismerése mellett többek között szűrővizsgálatokra is sor került, de elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítására is lehetőség volt.
Az egészséges táplálkozás, a mozgás fontossága, valamint a stressz kezelés elsajátítása céljából megrendezésre került a három napos egészséghét rendezvénysorozat, és az életmódtábor is. A lakosság számára a projekt keretében verseny, túra, és biciklitúra megrendezésére is sor került.
Emellett a községben élők klubfoglalkozásokon és előadásokon is tanácsot kaphattak az egészségmegőrzés, az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kérdéseiben, valamint folyamatos sportolási lehetőség is biztosítva volt a mozgás kedvelőinek. A program keretében különféle eszközök beszerzésére is sor került.
A most lezárult projekt eredménye, hogy hozzájárul a lakosság egészségének megőrzéséhez, illetve javításához. A település vezetői bíznak abban, hogy sikerült felkelteni a lakosság érdeklődését, és az egészséges életmódra nevelés hosszabb távon is fenntartja hatását, az egészségtudatos életmód iránti igényt.

10 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Mezőnyárád község Önkormányzata az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című projekt végrehajtására. A lakosság egészségtudatos életmódját ösztönző projekt megvalósítására.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com