Testületi ülés volt Bükkábrányban
Helyi Hírek (2014.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 04. kedd, 11:52
Február 25-én tartotta soron következő ülését Bükkábrány község képviselő–testülete. Az ülésen összesen öt napirend szerepelt.
Az első napirendben Bükkábrány község 2014. évi költségvetését tárgyalták meg a tagok. 523.119.000 Ft kiadás mellett 41.326.000 Ft hiánnyal készült a költségvetés, amely hiány az előző évi tartalékokból lesz fedezve, ezért hitel felvételére nincs szükség. Valamint 8,5 millió forint tartalék került még betervezésre. Az első körös tárgyaláshoz képest jó hír, hogy a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján 6.578.000 Ft plusz gyermekétkeztetési támogatás jelentkezik a bevételeknél. Iparűzési adó bevételnél 10% -os csökkenés van tervezve az előző évekhez képest. Több mint 23 millió forint elvonás történik adóerőképesség címen. A kiadások az áthúzódó pályázatok miatt alakultak így. Orvosi rendelő, arborétum. A 2014. évbe már vannak nyertes pályázatok is. Óvodabővítésre, komposztálási pályázatra, gépkocsira nyert pénzt az önkormányzat. Tervben van az alsó temető felújítása, valamint jelentősebb útfelújítás.
A képviselők egyhangúlag támogatták a költségvetést.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 


A második napirendben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosítására, a 2014. évi díj elfogadására került sor.
Tavaly októberben felsőbb utasításra hivatalos keret kellett adni a kérdésnek. A Bükkábrány határában lévő lerakónak 2015 -ig még biztosan van engedélye, addig a helyi lakosok szennyvízét oda ürítik. Ebből adódóan olcsóbb a szolgáltatás is. A díj 1000 Ft + ÁFA/m3 összegben lett megállapítva.
Egyhangú igenek után rögzítette rendeletben a testület a napirendet.

A harmadik napirendben 2014. évi belső ellenőrzési terv elfogadására került sor.
2012 -ig a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás látta el ezt a feladatot. Jelenleg a törvényi kötelezettség továbbra is fennáll, ezért külső cég lett megbízva a munkavégzéssel. A választást követően novemberben a belső ellenőrzési terv alapján történik majd az ellenőrzés.
A tagok egyhangúan támogatták a napirendet.

A negyedik napirendben a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak megválasztására került sor. A törvényi kötelezettségnek eleget téve legkésőbb március 17-ig kell megválasztani a tagokat. Az előzetesen kijelölt személyek közül összeférhetetlenség miatt egyetlen módosítás történt.
A képviselők egyhangúan támogatták a napirendet.

Az ötödik napirendben indítványok, javaslatok között elhangzott, hogy elkezdődnek a fizikoterápiás kezelések a községben. Az eszközök már rendelkezésre állnak az egészségházban, valamint 30 fő már kezelésekre előjegyzésre is került.
Szalai Szabolcs kiemelte az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit.
A rendőrőrs létszáma egy fő kivételéven teljesen feltöltött, lassan az épület bővítésén is el kell gondolkodni.
Szó esett a jótékonysági bálról, valamint március 15-e megünnepléséről is.

A nyílt ülés végeztével, a képviselők zárt ülésen segélyeket, kérelmeket tárgyaltak meg.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com