Középpontban Arany János - Arany-napok az iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 04. kedd, 11:38
2014. február 28-án és március 3-án két napon át tartott a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában az Arany–napok és a Diákönkormányzati nap.
Ezen a két rendhagyó napon emlékeznek meg névadójukról az iskola tanárai és diákjai. Péntek reggel a hivatalos megnyitó után 40 perces órák és 20 perces szünetek kezdődtek diáktanítással. A szünetekben játékos versenyek várták a gyermekeket az intézmény számos pontján, ahol a DÖK tagjai segédkeztek. A 4. órában az alsós, az ötödik órában pedig a felsős Arany - olimpia került megrendezésre a tornateremben.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A csapatok tagjainak ügyességi feladatokat megoldva, pontokat gyűjtve kellett haladni a cél felé, az Arany–kupa megszerzéséért. A kupát egy évig a nyertes csapat birtokolja, akik névsora a tornateremben is kihelyezésre kerül.
Délután az évek óta megrendezésre kerülő Literatúra vetélkedő, mellett a 8. osztály termében BiztiBusz társasjátékot játszottak a 4. osztályosok.
Március 3-án reggel koszorúzással és megemlékezéssel kezdődött a nap, majd a délelőtt folyamán Arany–tallérokat gyűjthettek a csapatok. Délután a tornateremben mozogni hívták az érdeklődőket, az ebédlőben pedig Vers– és meseolvasó versenyen szerepelhettek az alsó tagozatosok két korosztályban.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com