Szűrőnap és egészségnap Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. február 25. kedd, 08:30
Egy programsorozat részeként szűrővizsgálati napot tartottak Mezőkeresztesen. Mezőkeresztes Város Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0866 jelű „Egészségre nevelő és szemléletformáló programok megvalósítása Mezőkeresztes város lakosai számára„ pályázati program keretében 2014. február 20 -án reggel 9 – 14 óráig ingyenes szűrésekre várta az érdeklődőket. A fenti időszakban többféle vizsgálatot is elvégeztethettek azok akik ellátogattak a polgármesteri hivatalhoz. Az épületben helyet kapott a vérnyomás, vércukor mérés, szájüregi daganat és rák megelőzésére szolgáló vizsgálat, látásvizsgálat, csontsűrűség mérés. A hivatal előtt parkolt a mobil szűrőbusz, ahol tüdőszűrésre várták a megjelenteket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 
Eközben az óvodában szintén az egészségé volt a főszerep. Mezőkeresztes Város Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0773 jelű „Egészségmegőrző és egészségre nevelő programok megvalósítása a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvodában” pályázati program keretében egészségnapokat szervezett. A programok mindkét óvodában egyidejűleg kerültek megvalósításra. Cél az egészséges életmódra nevelés, az egészséges étkezés fontosságának kihangsúlyozása volt játékos formában. Az élményszerű, tapasztalati úton való ismeretszerzés előtérbe helyezése.
Február 20-án gyümölcssaláta készítéssel indult a nap, majd a helyi védőnők tartottak előadást „Ki tud többet a gyümölcsökről, vitaminokról” címmel. A vetélkedő után jól esett a mozgás az óvónők vezetésével. Végül pedig a jól végzett „munka” után minden csoport elfogyasztotta az általa készített gyümölcssalátát.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com