Ima az egységért-ökumenikus imahét Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. január 29. szerda, 09:34
Idén január 19-e és 26-a között került megrendezésre az ökumenikus imahét. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.
Ebben az évben az imahét vezérfonalául szolgáló szentírási részletet a kanadai keresztények választották ki. mely Szent Pál apostol Korintusiaknak írt első leveléből való és melynek fő gondolata: "Hát részekre szakítható-e Krisztus?"
Bükkábrányban január 24-én délután jöttek össze közös istentiszteletre a katolikus és református hívek, valamint a felekezetek lelkészei a római katolikus templomban.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A résztvevőket Pálfi János plébános köszöntötte, majd közös éneklés és könyörgés után Hajdú Ferencné református lelkipásztor hirdetett igét, kiemelve a kereszténység egységének és összetartásának fontosságát. Az istentisztelet végén Czégel Károlyné köszönte meg a katolikus közösség nevében az ünnepi szolgálatot.
Igazodva a kialakult sok éves gyakorlathoz másnap a református templomba hívták és várták a híveket az imádság folytatására.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com