Szavalóverseny az óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2014. január 29. szerda, 08:58
A Napsugár Napközi Otthonos Óvodában a Kultúra Napjáról az idén is megemlékeztek. A környező óvodák bevonásával szavalóversenyt hirdettek, melynek témája a „család” volt. A szomszédos települések – Sály, Mezőnyárád, Mezőkeresztes, Vatta, Tibolddaróc – és Bükkábrány óvodásai közül 19 nagycsoportos gyermek vett részt a január 22-i rendezvényen.
Kiss Sándorné óvodavezető beszéde után a gyerekek – a felkészítő óvónő jelenlétében – egyenként adták elő a zsűrinek a kiválasztott verseket.
Az előadások alapján a zsűri - Ungerné Lévai Mária nyugalmazott óvodapedagógus, Lázárné Hoffmann Erika logopédus, valamint Birinyiné Kleszó Anita könyvtáros - a következő döntést hozta:
 
I. helyezett: Zádori Gergely - Tibolddaróc
II. helyezett: Lengyel Emma - Bükkábrány
III. helyezett: Nagy Adrienn - Mezőkeresztes
Különdíjban részesült: Sárosi Mihály - Mezőkeresztes
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A díjazott gyermekek az idén is oklevelet és könyvjutalmat kaptak, valamint minden résztvevő óvodásnak egy emléklap és ujjbáb volt a jutalma.
A rendezvényen kerültek kiosztásra azok a díjak is, amelyeket a kapcsolódó rajzpályázaton nyertek a gyermekek. „Az én családom” címmel, nagycsoportos korú gyermekek részére hirdetett idén is pályázatot az óvoda a rajzolni szerető gyermekeknek. A felhívásra a környező települések – Tibolddaróc, Vatta, Mezőnyárád, Sály és Mezőkeresztes – óvodásai, valamint a bükkábrányi gyermekek részéről 39 rajz érkezett. A zsűri tagjai - Újvárosi Lászlóné, Tóthné Stampel Mária óvodapedagógusok, valamint Riczkó Lászlóné tanítónő - a következőképpen értékelték a beérkezett munkákat:
 
I. helyezett: Fekete Mercédesz Viktória – Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda
II. helyezett: Farkas Marcell – Bükkábrányi Napsugár Óvoda
III. helyezett: Okos János Ábel – Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda
IV. helyezett: Molnár Dóra – Mezőnyárádi Óvoda
Különdíjas: Szukonyik Stefánia Boglárka – Sályi Hétszínvirág Óvoda
 
A rajzokból rendezett kiállítás az óvoda aulájában megtekinthető.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com